Frka u Italiji, Đorđevićev Virtus napravio veleobrt, obećanje ludom radovanje?!

379

Italijanski Virtus iz Bolonje je u minuloj sezoni posle duže pauze ponovo izašao na evropsku scenu i odmah osvojio FIBA Lige šampiona, pobedom na završnom turniru u Antverpenu, pre nešto više od mesec dana.

Klub čiju ekipu sa klupe predvodi naš Saša Đorđević, ovim trijumfom je osvojio i milion dolara kao nagradu od strane FIBA, posle čega je izvršni direktor Virtusa Luka Baraldi između ostalog poručio da će Virtus i naredne sezone igrati u FIBA Ligi šampiona, uz zanimljivo obrazloženje.

“FIBA radi sjajan posao. Samo je Evroliga vrednija.

Za nas je bolje da budemo prvi u Ligi šampiona nego da budemo deseti u Evroligi“, rekao je početkom maja Baraldi.

Ali, izgleda da su se od tada stvari potpuno promenile, pa sada Virtus želi u Evrokup, što je prilično razbesnelo čelne ljude u italijanskom Savezu.

To je u izjavi za italijansku “Gazetu delo Sport“ predsednik KS Italije Đani Petrući.

“Razočaran sam i tužan. Virtus, koji je potpisao ugovor da će ponovo nastupati u FIBA Ligi šampiona naredne sezone, lupio je šamar FIBA i matičnoj federaciji.

Pre godinu dana, kad se tim iz Bolonje vratio u elitu, na našu inicijativu, dobio je specijalnu pozivnicu za FIBA Ligu šampiona.

Taj uspeh uspeli su da onovče nagradom od milion dolara, osvajanjem trofeja u tom takmičenju. Ali, oni sada žele da pređu na drugi sto, uprkos potpisanom ugovoru, a taj preokret zamagljuje sliku našeg saveza u svetskom kontekstu.

Naredne nedelje ćemo zakazati vanrednu sednicu, sa predlogom da povučemo kandidaturu za domaćinstvo narednog Evropskog prvenstva“, izjavio je Petrući, a preneo “Eurohoops“.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...