Kako će večeras izgledati sastav Srbije, ko će platiti ceh za “petardu“ u Ukrajini?

366

Obrazi još uvek bride od žestokog rezultatskog šamara protiv Ukrajine (0:5), ali možda to reprezentativcima Srbije večeras bude dodatni motiv da se prikažu u najboljem izdanju protiv objektivno slabije selekcije Litvanije.

Utakmica pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić“ počinje u 20:45h i biće to prilika da “Orlovi“ upišu prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, posle startnog remija u Portugalu (1:1) i pomenutog debakla u Ukrajini.

Sa Litvancima smo se sastajali i jesenas u Ligi nacija i oba puta bili smo uspešniji, 1:0 u Litvaniji i 4:1 u Beogradu.

Svi nestrpljivo iščekujemo startnu postavu za koju će se večeras Krstajić odlučiti, jer utisak je da bi nešto trebalo da se menja, s obzirom da selektorov eksperiment sa formacijom 3-5-2 nimalo nije bio uspešan u Ukrajini.

U pomenutoj jesenjoj utakmici sa Litvancima, koju smo u Beogradu dobili sa 4:1, Srbija je igrala u formaciji 4-2-3-1, pa je možda za očekivati Krstajićev “povratak korenima“, s obzirom da je tu formaciju i najčešće forsirao od dolaska na klupu Srbije.

Ali, kada već pominjemo tu utakmicu, treba reći da je otpor Litvanaca slomljen tek u drugom poluvremenu, kada je Prijović ušao umesto Gaćinovića i Srbija zaigrala sa dva špica (tandem Mitrović-Prijović).

Ovoga puta, Mitrović ima problema sa povredom, zbog koje nije bio među starterima ni u Ukrajini, pa je možda realnije očekivati da napadački tandem ponovo čine Prijović i Jović.

Na mesto desnog beka vratiće se, očigledno neizbežni, Antonio Rukavina, pa će odbrana izgledati kao i obično, a Gaćinović će najverovatnije na klupu.

Postavlja se još pitanje i ko će uz Maksimovića delovati kao centralni vezni, da li opet Ljajić, ili bi priliku mogao da dobije, na primer, Saša Lukić.

U svakom slučaju, selektor je najavio ofanzivnu formaciju, poručio je da igračima “ništa ne zamera“ posle poraza u Ukrajini, pa je neka procena da bi njegov večerašnji sastav mogao da izgleda ovako:

Dmitrović – Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov – Maksimović, Ljajić (Lukić), Tadić, Kostić – Jović, Prijović (Mitrović).

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...