Pogba rekao „da“, samo da li je vredan najveće žrtve u klupskoj istoriji?

403

Italijanski mediji tvrde da je Pogba pristao na ponudu Juventusa, da je on to potvrdio Fabiju Paratićiju posle meča Turske i Francuske, ali da će Juventus morati da napravi bolne rezove kako bi skupio novac za Pogbu.

On jeste prva meta kluba, spreman je i da smanji primanja, ali Juve mora da proda verovatno Kansela, Daglasa Koštu i Dibalu, kako bi imao novca za Pogbin transfer koji bi bio jedan od najvećih u istoriji, a potukao jasno sve rekorde u Italiji.

Čeka se da Sari kaže svoje, alternativa je Sergej, Sariju nije problem da Juve proda Kansela, ali on bi želeo da ostane Dibala, smatra da mu je pala cena i da može da ga vrati na nivo od dve godine.

Što se tiče Daglasa Košte, za njega jeste zainteresovan Junajted, ali ne prihvataju da bude deo sporazuma oko Pogbe.

Čak i da Juve odluči da žrtvuje trojicu igrača za Francuza, moraće da ulože novac, pre svega u desnog beka, i dalje ostaje problem štopera, a verovatno će biti potreban još jedan igrač sredine, ako ode Matuidi koga je teško zamisliti u Sarijevom sistemu.

Navijači su većinom za povratak Pogbe, on je ostavio sjajan utisak, ali sumnja postoji, da li bi ovakav potez bio previše riskantan?

Postoji i teorija po kojoj bi prodaje Mandžukića, Perina, Kuadrada i Kansela donele oko 100 miliona u kasu kluba, pa bi to bio deo novca za Pogbu, eventualno bi bio prodan još Košta ili Aleks Sandro, i tako izbegnuto žrtvovanje Dibale.

Ali, kako rekosmo, to opet iziskuje manja ulaganja u druge delove tima jer bi Pogba „pojeo“ veći deo novca kada je u pitanju prelazni rok.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...