Vesić: Beograd nije kupio nijedan automobil, uštedećemo tako što ćemo ih iznajmljivati

72

Grad Beograd ne poseduje više nijedan automobil, stari su poklonjeni lokalnim samoupravama u Srbiji, a za potrebe Grada Beograda će biti iznajmljivani, poručio je danas za Tanjug zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd, ističe Vesić, nije kupio nijedan novi automobil.

„Mi smo prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da vise nema automobile u vlasnistvu“, rekao je Vesić i dodao da je stotinjak utomobila, koliko je posedovao Grad Beograd, rashodovan, a jedan deo je poklonjen lokalnim samoupravama u Srbiji.

Bastać: „Te nabavke uvek dobije stranački ortak…“

Grad Beograd je, kaže zamenik gradonačelnika, odlučio da iznajmljuje automobile za svoje potrebe.

„To je praksa i u vecini zemalja Evropske unije, jer vise ne zelimo da grad bude vlasnik automobila. To znaci da cemo ih menjati na svakih pet godina sa novim automobilima sto je praksa u razvijenim zemljama sveta. Grad Beograd će na ovaj način štedeti jer neće plaćati troškove održavanja, rezervnih delova i oštećenja“, rekao je.

Upitan zašto bas automobile kompanije Auto-Cacak, zamenik gradonacelnika je rekao da gradska uprava nema pravo niti moc da odlucuje ko ce se javiti na javni oglas, koji je bio otvoren ža sve kompanije.

„Ono sto je vazno istaci, automobile, koje cemo iznajmljivati I koji ce doneti ustede Gradu Beogradu, nisu za gradske funkcionere, vec se kupuju za komunalnu policiju, gradske inspekcije, te za gradske sekretarijate, jer postoji veliki broj sluzbenika koji rade na terenu“, rekao je Vesić.

Njemu lično je, ističe, važna činjenica da pausalne I netacne ocene o svakoj, pa I ovoj temi, dolaze od Dragana Ðilasa, koji, kako kaže, ne izlazi iz dzipa, a smeta mu sto ce radnici u gradskim sekretarijatima, inspekcijama I komunalnoj miliciji imati skromna i pristojna prevozna sredstva kojima ce obavljati svoj posao za građane Beograda.

Dodao je da on licno od 2014. godine vozi svoj privatni automobil, nije, kaže, koristio ni stare gradske automobile, pa nece ni nove.

Vesić je najavio da će do kraja godine biti objavljen tender I za lizing kompjuterske opreme, tako da Grad Beograd neće biti više ni vlasnik kompjutera.

„Sve sto ima veze sa kompjuterskom opremom kao sto su stampaci, racunari, mi cemo iznajmljivati, jer nema razloga da lokalna samouprava bude vlasnik toga, a pri tom cemo uz smanjenje troskova uvek imati novu opremu, koja nece biti zastarela i koja ce omogucavati efikasno resavanje problema nashi sugrađana“, rekao je Vesić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...