Vesić: Svima koji bespravno grade, objekti će biti srušeni

54

BEOGRAD – Nastavlja se borba protiv divlje gradnje u prestonici. Kako “Blic” saznaje, tokom današnjeg dana uhapšen je investitor objekta u Supilovoj ulici broj 8 na Zvezdari pošto je u više navrata nastavljao da gradi i pored zabrana građevinske inspekcije.

„U vezi objekta na adresi u Supilovoj broj 8 u Beogradu, obaveštavamo vas da je objekat nekoliko puta zatvaran, a podneta je i krivična prijava, kao i dopuna krivične prijave na NN lice. Objekat je prvi put zatvaran kada je bio spratnosti Su+Pr+3, i započeti radovi četvrtog sprata. Tužilaštvo nam je dostavilo ime investitora objekta i doneto je rešenje o obustavi radova i njegovom uklanjanju. Međutim, investitor je nastavio sa radovima na izgradnji pete etaže“, saopštile su nadležne inspekcijske službe.

I tako sve do danas kada je bahati investitor, kako saznaje “Blic”, konačno priveden.

Sledeći korak, skoro izvesno, baš kao što je bio slučaj sa sličnim nelegalnim objektima, biće njegovo rušenje.

Podsetimo, pre samo par dana srušen je mini tržni centar u Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu, a ovih dana privodi se kraju rušenje jedne od najčuvenijih divljih zgrada u prestonici, slim, plazma ili beogradske mršavice na Medaković padini.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je pre samo nekoliko dana, kada je obilazio radove na uklanjanju divljeg objekta u Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu, naglasio da je „gradnja u prestonici moguća samo uz građevinsku dozvolu i da će svima koji bespravno grade, objekti biti srušeni“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...