Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak

Regionalna konferencija “Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak” biće održana u Banskom dvoru u Banjaluci

154

Regionalna konferencija “Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak” biće održana u Banskom dvoru u Banjaluci u ponedeljak, 17. juna 2019. sa početkom u 10.00 časova, u organizaciji regionalne think-tank organizacije Institut za javnu politiku. Konferencija se održava kao deo foruma BALKAN PERSPECTIVES TODAY, čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana. Generalni pokrovitelj konferencije je kompanija MTEL AD Banja Luka

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite  intelektualne svojine govoriće premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić,  ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske  Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija, kao i predstavnici stučne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite  autorskog i srodnih prava, i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate  donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

 

Konferencija će imati tri panela:

  1. “Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države”
  2. “Intelektualna svojina i telekomunikacije danas”
  3. “Autorska prava i savremena piraterija”

 BALKAN PERSPECTIVES TODAY (BPT) je projekat Instituta za javnu politiku koji se bavi povezivanjem stručnjaka iz regiona, predstavnika političkog života, akademije i medija, sa ciljem razmene znanja i iskustava i pružanja ekspertske podrške vladama Zapadnog Balkana tokom procesa pridruživanja EU. Pod okriljem BPT do sada je održan veliki broj stručnih skupova i konferencija širom regiona, u Beogradu, Podgorici i Ljubljani, a ovo je prvi put da će jedan ovakav skup biti održan i u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...