Gondola: Verbalni sukobi na prezentaciji izveštaja o uticaju na životnu sredinu

94

Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije prezentovalo je danas Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu izgradnje beogradske gondole od Kalemegdana do Ušća na životnu sredinu, a početak skupa obeležio je verbalni sukob medju učesnicima.

U zgradu gradske uprave došli su predstavnici Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ i funkcioneri nekoliko opozicionih stranaka, a do verbalnog sukoba je došlo jer nije bilo mesta u sali za sve zainteresovane.

Predstavnici Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ raširili su tranparent na kojem je pisalo „Posle vas će ostati samo ruševine i pepeo“ i ocenili da su mali broj mesta i neadekvatni uslovi za rad deo plana po kojem bi pristalice vlasti sve zauzele da ostali ne bi mogli da učestvuju.

Deo rasprave održan je u maloj sali, a posle pauze i tehničkih problema sa lap topom prešlo se u veliku salu, a atmosfera je u više navrata bila na ivici incidenta.

U salu su inače uoči početka rasprave ušli i zaposleni u Upravi grada Beograda, a gradjani koji se protive izgradnji gondole su im zamerili da su zauzeli mesta iako nisu suštinski zainteresovani.

Na javnu raspravu došli su predstavnici Ne davimo Beograd, poslanik Demokratske stranke Balša Božović, Rade Veljanovski iz Gradjanskog demokratskog foruma, arhitekta Dragoljub Bakić i brojni gradjani.

U studiji, koju su predstavili službenici resornog ministarstva, izmedju ostalog se navodi da izgradnja gondole neće imati negativnog uticaja na zagadjanje vazduha, kao i da se ne očekuje povećani nivo buke.

U studiji je procenjeno da prirodna i kulturna dobra u neposrednoj blizini neće biti ugrožena redovnim radom projekta, kao i da će se izgradnjom žičare desiti promene sa uočljivim vizuelnim efektom, ali da će to biti svedeno na prihvatljiv nivo.

Navodi se i da su uticaji koji mogu nastati prilikom izgradnje gondole „privremenog karaktera i ograničenog trajanja“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...