Makron “odao čast” Ani Brnabić

70

Francuski predsednik Emanuel Makron na Međunarodnoj konferenciji rada pohvalio je Anu Brnabić govoreći o zakonima o radu, prenosi B92.

U Ženevi je u toku Međunarodna konferencija rada, a učesnici skupa, svetski lideri, među kojima i premijerka Ana Brnabić, imali su priliku da čuju izlaganje nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je, inače, u govoru posebno pomenuo predsednicu srpske vlade.

Makron je, govoreći o izazovima sa kojima se suočavaju evropske zemlje, ukazao na trendove koji vode ka „rascepkavanju“ zakona o radu i naglasio da je potreban efikasan zakon o radu.

On je upozorio da se u Evropi ponovo poljavljuju problemi kojih godinama nije bilo.

Makron je u kontekstu napora za savladavanje izazova sa kojima se evropske zemlje suočavaju posebno pomenuo srpsku premijerku.

„Takođe, rekao sam to ovde i pre – brojni lideri država i vlada su u Evropskoj uniji pokušavali da pregovaraju. Na primer, odajem čast mojoj koleginici predsednici Vlade Srbije. Dešava se dezintegracija socijalnog zakona. Moramo da imamo dovoljne zakone o radu. Postoje problemi koji nisu postojali pre nekoliko godina u Evropi i sada se pojavljuju“, rekao je Makron.

U razgovoru sa srpskim medijima Brnabić, na pitanje koliko joj to znači, kaže:

„Znači mi. Velika pažnja posvećena je govoru Makrona. Drago mi je što je mene i Srbiju prepoznao kao jednog od partnera i kao zemlju koja takođe prolazi kroz značajne reforme i njihove izazove, sa kojima se suočavaju i zemlje kakva je Francuska.“

Izvor B92 Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...