Predsednik: Moramo sve rupe da zakrpimo

282

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas i preduzeće „Radijator inženjering“ u kraljevačkom naselju Grdica, koje je nedavno pogođeno poplavama i istakao da bi za Kraljevo bila katastrofa da nakon 2014. godine nije urađen protivpoplavni bedem.

Kako je rekao, važno je da se popune i preostale „rupe“ u zaštiti od poplava, odnosno da se u potpunosti urede manji, lokalni vodotokovi.

Prema njegovim rečima, za Lučane i Kraljevo biće potrebno oko 1,8 miliona evra za uređivanje korita reka.

Sirca, 11. juna 2019. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obilazi danas poplavljena podrucja. Predsednik je obisao i poplavljeno podrucje u naselju Sirca kod Kraljeva. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bg
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

„Završite to, da više nema problema. Da rešimo probleme ljudi u Grdici, Sirči, Adranima jednom zauvek“, obratio se Vučić direktoru „Srbijavoda“ Goranu Puzoviću, koji je sa njim obišao fabriku.

„Dosta smo uradili, ali moramo i sada sve rupe da zakrpimo, da zaštitimo Kraljevo“, podvukao je predsednik.

Puzović mu je preneo da su u naselju Grdica probleme napravili manji vodotokovi, kao i da će „Srbijavode“ pomoći gradu oko izrade plana, kao i da je načelno dogovoreno da se jedan most zameni.

Vučić je fabriku, koja se bavi montažom i proizvodnjom kotlova za centralno grejanje, obišao sa rukovodstvom, a direktor Rade Janjić je rekao da se pričinjena šteta meri u stotinama hiljada evra.

Kako je naveo, oštećene su sve mašine za proizvodnju, sečenje i savijanje limova, CNC laseri, apkant prese, automatske savijačice, probijačice, poluautomati za struganje materijala, roboti za automatsko varenje…

Preneo je predsedniku da je u prošli ponedeljak, u pogonu voda dostigla 70 centimetara, ali i istakao da je jedan pogon počeo da radi već u sredu posle podne, a drugi u četvrtak.

Takođe, dodao je da je 70 odsto mašina osigurano.

Drobnjak Vučiću rekao da će biti asfaltirano samo pola puta, a onda mu je predsednik Srbije ovako odgovorio

Janjić je naveo i da je preduzeće samo prošle godine proizvelo 13.200 jedinica, a da ove godine ima već porudžbinu od 7.000 za Italiju.

Kako je rekao, 80 odsto proizvoda se izvozi, najviše u Austriju, a zatim i u Nemačku.

„Ovde se plaća svaki sat na poslu, prosek plate je preko 650 evra“, dodao je Janjić.

Preduzeće „Radijator inženjering“ se bavi montažom i proizvodnjom kotlova za centralno grejanje, zapošljava više od 350 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

Vozilo iz Vučićeve pratnje se prevrnulo i završilo u kanalu

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...