Đaci se spremali da krenu na izlet, a onda se pojavila policija, niko nije ni slutio šta će sve otkriti

2.091

Policija u Bijeljini prilikom kontrole autobusa i vozača koji su trebali da voze učenike osnovnih škola na jednodnevni izlet u Srbiju otkrili su dvojicu pijanih vozača autobusa, piše Blic.

Ono što je još tragičnije tokom dalje kontrole utvrđeno je da je agencija podmetnula i tehnički neispravan autobus.

Roditelji zabrinuti jer đaci na rekreativnu idu u hotel koji je goreo pre mesec dana, evo šta kaže direktor

„Tom prilikom izvršena je kontrola tehničke ispravnosti devet autobusa, kao i alkotestiranje vozača koji su upravljali navedenim vozilima. Prilikom testiranja vozača J.B. koji je upravljao sa vozilom autobus marke “Setra” utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg. Navedeni vozač je isključen iz saobraćaja, kojeg je zamenio drugi vozač“, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Prilikom uvida u dokumentaciju odnosno u potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila proverom je utvrđeno da ista ne pripada navedenom vozilu.

Đaci iz Brusa krenuli na rekreativnu nastavu, ali niko nije očekivao ono što se dogodilo

Nadalje, kontrolom tehničke ispravnosti vozila utvrđeno je, da navedeni autobus tehnički neispravno vozilo, te je isključen iz saobraćaja.

Prilikom alkotestiranja vozača autobusa N.G. koji je upravljao vozilom marke “Neoplan” utvrđeno je da isti ima 0,74 alkohola u organizmu, isti je isključen iz saobraćaja.

Ono što je najtragičnije u svemu to je da niko od odgovornih neće krivično odgovarati, piše Blic.

„Zbog počinjenih prekršaja vozačima su izdati prekršajni nalozi, dok će protiv odgovornih osoba u pravnom licu i samih pravnih lica zbog počinjenih prekršaja biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu u Bijeljini“, naveli su iz policije.

Osnovci krenuli na ekskurziju u Vrnjačku Banju, ali umesto u hotelu završili su na drugom mestu

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...