Organizatori „1 od 5 miliona“ odlučili da promene termin protesta, evo i zašto

151

BEOGRAD – Dvadeset i osmi protest „Jedan od pet miliona“ biće održan u subotu, 15. juna kod Terazijske česme, zbog velikih vrućina organizatori su naveli da će protest početi u 19.00 časova.

Protestna šetnja će krenuti od Terazijske česme i nastaviti Prizrenskom ulicom, potom preko Zelenog venca i Brankove ulice, pa nakon toga Pop – Lukinom, Pariskom i Uzun – Mirkovom ulicom do zgrade Rektorata.

„Protest u subotu posvećen je prebijanju studenata, a šetnju ovog puta završavamo kod Rektorata, kako bismo podsetili tu instituciju, na kojoj u petak zaseda etička komisija zbog plagiranog doktorata ministra Siniše Malog, da nismo zaboravili na lažne diplome i doktorate i da ćemo biti uvek tu da podsetimo da Univerzitet mora da postupa odgovorno i one koji ne poštuju kodeks akademske čestitosti kazni“, navodi se u saopštenju.

Organizatori su naveli da su na ulice izašli zbog, kako navode, nasilja i jedne razbijene glave u Kruševcu, a da je prošle nedelje prebijeno trojica studenata.

„Podsećamo, od početka protesta, studenti su napadani i hapšeni, fizički je napadnuto još četvorica organizatora protesta u Srbiji, a jedan novinar je umalo živ spaljen u svom domu. I zato ne smemo da dozvolimo da mlade ljude, koji su budućnost jednog društva, niti bilo koga od građana Srbije, prebijaju samo zato što imaju drugačije mišljenje od vlasti“, navodi se u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...