Pitao je da li u sistemu MUP-a postoji ovo ime, a kada je dobio odgovor, smislio se ovaj plan

1.251

Novosadska policajka J.P. (39), Novosađanin N.B. (41) i crnogorski državljanin M.V. (34) uhapšeni su zbog trgovine uticajem i falsifikovanja isprava, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, piše 021.rs.

Sumnja se da je policijska službenica J.P, na zahtev N.B. izvršila proveru u sistemu MUP-a o postojanju biometrijskih dokumenata na ime Miloš Begović. Nakon što ga je obavestila da dokumenta na navedeno ime ne postoji, Novosađanin je, sa ciljem krađe identiteta, na ime Miloš Begović pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana.

Osumnjičena policajka je, kako se sumnja, pitala koleginicu Z.D. da li na osnovu te dokumentacije može da primi zahtev za izdavanje ličnih dokumenata, što je ona potvrdila. Novosađanin je obećao policajki da će joj, za tu uslugu dati 1.500 evra, po izdavanju ličnih dokumenata.

Nakon dogovora, osumnjičeni crnogorski državljanin 6. juna podnosi falsifikovanu dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu Z.D. izdaje ličnu kartu, 8. juna, sa fotografijom M.V, a na ime Miloša Begovića i zaprima zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu izdaje 11. juna.

Policija je osumnjičenima odredila zadržavanje do 48 časova i oni će nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje: Uvozili voće iz Grčke, menjali deklaracije, pa ga izvozili u Rusiju kao domaće

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...