Odbornici opozicije napustili sednicu, pa izveli performans

143

Opozicija u Nišu bojkotovala je sednicu gradske skupštine zbog odbijanja većine da u dnevni red uvrsti njihove predloge – za formiranje nezavisne komisije za praćenje rada medija finansiranih iz gradskog budžeta, ali i zahtev za smenu zamenika gradonačelnika Niša, piše N1.

Odbornici Niške inicijative performansom su pokazali revolt pošto su napustili sednicu gradske skupštine. Prethodno su, kao jedini opozicionari, ušli u salu da bi zatražili proširenje dnevnog reda tačkom o formiranju privremene komisije za medijsku sliku i javnu debatu, što je njihov šef, Srđan Nonić, najavljivao na svojim protestima.

Predlog je odbijen zbog pravno-tehničkih nedostataka, kako je pojasnio predsedavajući.

„Ta komisija je za ideju imala da prati javnu debatu po svim temama i da prati taj famozni konkurs za medijske projekte koji, kako vidimo godinama, je jedna obična farsa sa više miliona dinara samo za punjenje džepova lokalnih moćnika i njihovih medija, odnosno dve porodice – Radomirović i Gašić“, kaže Nonić.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, bivši gradonačelnik Zoran Perišić, rekao je da su medijske debate, koje Nonić i ekipa traže, za neke novinare sa kojima je on pričao…

„…Lagano prevaziđen način političke diskusije. Ja ne bežim lično od njih, učestvovao sam u puno debata. A, da li ima dovoljno opozicije u medijima – ne znam jer više nisam u izvršnoj vlasti, pa ne pratim medije kao ranije“, kaže Perišić.

Ali je pratio ponašanje opozicije i njihove „prave“ razloge za bojkot.

„Oni znaju da nisu nigde vidljivi i zato ih nema u sali, zato je bila posećenija konferencija za štampu“, rekao je Perišić.

Šef naprednjaka u Skupštini ipak smatra da su novac dobili baš oni mediji putem kojih se građani, po istraživanju, najviše informišu. Na pitanje N1 o kom se istraživanju radi, rekao je da je rađeno za jednu stranku.

Dok su brojne novinarske ekipe bile ispred, vlast je u sali radila punom parom. Vise od 40 tačaka usvojeno je za oko dva sata, ali se, ipak, na trenutke činilo da je i njih malo.

„U tom jednom trenutku kad ih je bilo 31 – 32, to je najnormalnije apsolutno“, rekao je predsednik Skupštine Rade Rajković.

Kao što je, izgleda, apsolutno uobičajeno da predsedavajući na sednicu dođe sa preciznim scenarijem za rukovođenje sednicom, sa svim detaljima, da greške ne bi bilo.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...