Tragičan završetak potrage za Dejanom iz Prokuplja, ovako je skončao svoj život

81

PROKUPLJE – Dejan Lakićević (46) iz Prokuplja tokom prepodneva pronađen je u napuštenoj kući u selu ispod Crne Čuke, obešen na terasi. Pronašli su ga građani koji su jutros krenuli u potragu za njim. Kraj sebe je imao kesu punu pečuraka.

Potraga je počela oko osam časova jutros. Učestvovali su planinari iz Prokuplja i Žitorađe, lovci Lovačkog udruženja „Toplica“, meštani, rodbina i desetak policijskih službenika. Obišli su prvo mesta na kojima se pretpostavljalo da je krenuo da bere pečurke, a zatim su se spustili do kuće Dejanovog oca, za koju on ima ključ.

Nestao muškarac, otišao da bere pečurke i od tada mu se gubi svaki trag

Tu su se podelili na nekoliko grupa i u krenuli u različite pravce, ali je vrlo brzo jedan od lovaca primetio napuštenu kuću, ušao u dvorište i video nesrećnog Dejana kako visi na terasi. Kraj njegovih nogu bila je kesa puna pečuraka, ispričala je soba koja je učestvovala u potrazi.

Dejan je imao problema sa akoholom, od kako mu je pre dve godine preminuo otac. Razveden je i ima jednog sina.

„U utorak ujutro došao je kod mene Prekašnicu i rekao da će da bere pečurke. Ranije ih je čak i prodavao, a poslednjih godina ne. Ovo je prvi put da je rešio ove godine da ode u šumu. Spakovala sam mu sendvič i ispratila ga. Onda sam ga pozvala oko 16 časova, mobilni je zvonio, ali se nije javljao. Uveče oko 10 sati unuka je sa momkom došla do kuće mog pokojnog supruga da ga traži, nije ga bilo. Tada smo prijavili nestanak“, priča majka stradalog, prenosi portal Prokuplje na dlanu.

Njegova sestra Danijela, smogla je snage da se zahvali svima koji su učestvovali u potrazi.

„Znali smo da se nešto strašno desilo, ali smo se ipak nadali. Ne znam zašto je digao ruku na sebe, zaista ne znam“, u pola glasa kaže Danijela.

Kuća na čijoj terasi se obesio je skoro na putu prema selu. U sredu su tu prolazili meštani i rodbina stradalog, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da je tu, pa niko nije gledao. I ko zna koliko bi trajala potraga da iskusan lovac nije rešio da ipak proveri i tu kuću, odnosno dvorište, jer je teren prilično nepristupačan.

Ono što je obeležilo ovu potragu jeste veliki broj lovaca i planinara koji su se dorovoljno javili da krenu, kada je objavljeno da je Dejan nestao. Mnogi su uzeli slobodan dan na poslu, kako bi učestvovali. Ipak još uvek ima dobrih ljudi.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...