Uhapšen Aleksinčanin, naveo mladića da zapali automobil novinaru

50

Niška policija uhapsila je 46-godišnjeg M.K. iz Aleksinca zbog sumnje da je na osnovu novčanog duga, naveo 25-godišnjeg M.M. da zapali automobil aleksinačkog stomatologa i novinara Dušana Ostojića, saopštio je danas MUP.

M.K. je osumnjičen za podstrekavanje na izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti i određeno mu je zadržavanje do 48 časova posle čega će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija je ranije uhapsila M.M. zbog sumnje da je 30. maja razbio staklo na automobilu „ševrolet kalos“ u vlasništvu Dušana Ostojića, sipao benzin u unutrašnjost vozila i zapalio ga, nakon čega se udaljio sa lica mesta.

Novinar Ostojić: Znam ko mi je zapalio auto…

Novinar Dušan Ostojić je ranije rekao agenciji Beta da sumnja da mu je automobil zapaljen zbog uređivanja lokalnih portala i tekstova u kojima se usprotivio seči drvoreda u Aleksincu.

Na aleksinačkom šetalištu nedavno je posečen drvored sa 45 stabala lipe, a Ostojić je bio jedan od malobrojnih stanovnika tog mesta koji je izašao na šetalište i pokušao da spreči seču.

Aktivista kojem je zapaljen automobil: Poruka je potpuno jasna

Osim toga, na lokalnim portalima objavio je više tekstova protiv seče stabala i trošenja više od 170 miliona dinara za rekonstrukciju šetališta u Aleksincu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...