Zamenik javnog tužioca oslobođen optužbi da je zloupotrebio službeni položaj

92

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio zamenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radanka Lojanicu od optužbi da je zloupotrebom službenog položaja sebi pribavio imovinsku korist.

U obraloženju svoje odluke Apelacioni sud je naveo da tužilac za organizovani kriminal nije uspeo da dokaže radnje okrivljenog koje su mu stavljene na teret, te da je sve ostalo na nivou opravdane sumnje, pa je pravilno prvostepeni sud okrivljenog oslobodio od optužbe da je izvršio krivicno delo zloupotreba službenog položaja.

Ovom odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda potvrđena je druga prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu.

Prvu kojom je Lojanica bio osuđen na 10 meseci zatvora, ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da mu se ponovi suđenje.

Lojanica je pravosnažno oslobođen od optužbi da je od jednog okrivljenog zahtevao da sredstva od oportuniteta uplati u nenamenske svrhe i tako i sebi i drugom pribavio imovinsku korist.

Prema nedokazanim tvrdnjama tužilaštva, Lojanica je postupajući po krivičnoj prijavi policije protiv N. Z u postupku oportuniteta, okrviljenom je predočio mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i odbačaja krivične prijave, uslovljavajući ga da u humanitarne svrhe uplati 100.000 dinara.

Na listu papira mu je dao uputstva za uplatu 50.000 dinara na račun KUD „Štavalj“, a usmeno naložio da 50.000 dinara uplati na račun Vlade Srbije, sa svrhom uplate otklanjanje posledica vanrednih okolnosti poplave, do 15. avgusta 2015. godine, sa cime se prijavljeni saglasio.

Tužilac u Novom Pazaru razrešen dužnosti

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...