Mihajlović: Sada se više priča gde je koja stanica, ali važnija tema je kako ćemo finansirati gradnju metroa

107

BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izgradnja metroa u Beogradu veliki i skup projekat i da je najvažnije pitanje kako će se finansirati, i najavila da će danas o tome početi razgovori.

„Razgovaraćemo i o strukturi cene i jedne i druge linije, odnosno započeti razgovore kako ćemo to finansirati“, rekla je ministarka novinarima u Beogradu.

Danas će biti održana sednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje metroa u Beogradu, kojom Mihajlovićeva predsedava zajedno s ministrom finansija Sinišom Malim, a francuska firma „Ežiz“ predstaviće dve linije beogradskog metroa koje je u svojoj predstudiji izvodljivosti predložila Gradu Beogradu.

„Projekat metroa je najvažniji projekat za grad Beograd, ali jednako je važan i za Srbiju. Procenjena vrednost investicije za dve linije, prema studiji izvodljivosti koju je radila francuska kompanija, iznosi 4, 4 milijari evra i to je ogroman novac“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da će današnjem sastanku prisustvovati i ministar finansija, predstavnici grada, francuske kompanije „Ežiz“ i kineske „Power Construction Corporation of China“.

„U javnosti se sada više priča gde je koja stanica, ali važnija tema je da vidimo kako ćemo isfinansirati te dve linije. Grad Beograd to ne može sam, a nesporno je da nam treba. Pitanje svih pitanja kod metroa su uslovi finansiranja, odnosno način na koji ćemo izvršiti finansiranje. Danas ćemo o tome bar započeti razgovore“, rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka s delegacijom Saveta za razvoj trgovine Hongkonga i kineskih kompanija.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...