Otvorena nova italijanska fabrika u ovom gradu

56

Danas je u Šapcu svečano otvorena firma „Selettra WB doo“, jedanaesta italijanska kompanija u tom gradu, a otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Karlo La Kašo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Luka Antognozi, izvršni direktor firme „Selettra WB doo“, saopšteno je danas.

„Prisustvo italijanskih firmi na teritoriji Šapca je rezultat odlične saradnje tih kompanija sa Gradskom upravom. Šabac je grad u kom posluje jedanaest italijanski firmi, koje zapošljavaju više od 450 ljudi“, ocenio je ambasador Italije i dodao je Šabac u ovom trenutku grad sa najvećim brojem italijanskih preduzeća u Srbiji.

On je naveo da je Italija jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije i da obe strane rade na jačanju saradnje i poslovanja.

„U nama uvek možete naći podršku, mi na raspolaganje stavljamo finansijska sredstva, ljudske resurse i iskustva, a sve u cilju zajedničkog rasta“, istakao je ambasador La Kašo.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je podsetio da su u Šabac od početka ove godine došle tri nove italijanske firme.

„Šabac je pokazao da je najbolje mesto za investcije u Srbiji. Imamo najveću industrijsku zonu i najbolje uslove za poslovanje. Nama nije važno da li su kompanije italijanske, nemačke, austrijske ili srpske, mi se prema svakoj firmi ophodimo na isti način“, rekao je Zelenović i dodao da je grad Šabac „dokaz da i bez subvencija investicije mogu da dođu u neki grad“.

Izvršni direktor firme „Selettra WB doo“ Luka Antognozi rekao je da je ponosan što se kompanija proširila i na teritoriju Šapca.

„Ovde smo našli dobru saradnju sa upravom grada i nadam se da ćemo biti uspešni i u radu. Prošle godine smo počeli istraživanje ovog regiona i došli do zaključka o izuzetnoj saradnji Italije i Srbije, što je sigurno zasluga ambasade Italije u Srbiji“, istakao je Antognozi.

U nastavku posete, predstavnici Ambasade Italije i Grada Šapca posetili su dve italijanske kompanije Pasubio i SBE Serbia, firme koje uspešno posluju na šabačkoj teritoriji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...