Vulin odgovorio crnogorskom kolegi: Da znate istoriju svoje zemlje i mog naroda…

117

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću da zna istoriju, znao bi da crkvu osnivaju vernici, a ne vlade.

„Znao bi i da je u Crnoj Gori rođen otac osnivača SPC Svetog Save, Stefan Nemanja, Simeon Mirotočivi. Da zna istoriju ili da je čitao “Gorski vijenac“, znao bi da nije novina da Srbi promene veru i sa njom naciju, ali jeste novina da onima koji su ostali u veri i naciji pokušate oteti svetinje i proglasiti ih svojima“, izjavio je Vulin na odgovor crnogorskog ministra odbrane da je autokefalna CPC istorijska činjenica kao i da nepoznavanje istorije i prava „škodi“.

„Možete da izmislite crkvu, niko to ne brani, možete izgraditi nove bogomolje, možete i tu crkvu registrovati u policijskoj stanici na Cetinju, možete i Miraša zaključkom Vlade proizvesti u patrijarha, ali nemojte za taj poduhvat koristiti svetinje srpskog naroda. Da znate istoriju svoje zemlje i mog naroda, znali bi da Srbi ne napuštaju svoje svetinje“, naveo je Vulin u izjavi za javnost.

Ministarstvo odbrane Crne Gore komentarisalo Vulinovu izjavu

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...