Počinje obnova još četiri veliku ulice u centru Beograda

144

Iako rekonstrukcija Trga Republike i Karađorđeve još nije završena, u centru Beograda počela je obnova i radovi na još četiri velike saobraćajnice – Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, odnosno na kompletnom potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdana, dužine skoro tri kilometra, piše portal BizLife.

Kako se navodi, radovi bi trebalo da traju ukupno 200 dana, dakle do kraja godine.

Cela trasa podeljena je na šest deonica, radiće se u tri faze, po dve deonice u svakoj.

Deonice:

Ruzveltova – Starine Novaka

Starine Novaka – Takovska

Takovska – Bulevar despota Stefana

Bulevar despota Stefana – Francuska

Francuska – Kralja Petra

Kralja Petra – Tadeuša Košćuška

Tokom radova će, izvesno je, dolaziti do velikih promena u javnom gradskom prevozu.

Naime, kroz ova četiri “bulevara” saobraćaju tramvaji 2, 5 i 10, kao i autobusi 24, 26, 65, 77 i 79, a ne treba zaboraviti ni brojne linije koje prolaze kroz raskrsnice sa Takovskom i Bulevarom despota Stefana.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je ova godina „udarnička” jer je urađen veliki broj ulica, rekonstruisane su fasade, desetine bulevara, ali i spomenika kulture.

Prema njegovim rečima, do 1. septembra će biti završene sve ključne raskrsnice na potezu od 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana.

„Takođe, 1. septembra biće ‘pušten’ saobraćaj na Trgu Republike, potom i u Кarađorđevoj, pa se može reći da je tekuća godina ‘udarnička’ jer smo zaista uredili veliki broj ulica. Trenutno radimo 70 fasada u Zemunu, a sledeće godine nas čeka uređenje Glavne ulice na istoj opštini, kao i rekonstrukcije ulica Кneza Miloša i Beogradske”, rekao je Vesić.

“Dobili smo poverenje građana upravo zbog programa koji je nalagao uređenje grada. Danas u Beogradu imamo više od 300 kranova i zbog toga ne postoji radnik u građevinskoj industriji koji je bez posla“, dodao je zamenik gradonačelnika.

On je istakao da u Beogradu danas nema radnika u građevinskoj industriji koji je bez posla, kao i da je prosečna plata 576 evra, dok je ona pre četiri godine iznosila 460 evra.

„Danas je nezaposlenost u našem gradu ispod 10 odsto, a pre četiri godine je bila 24 odsto. Zaposleno je skoro 718.000 građana, a pre četiri godine ih je radilo 559.000, što sve znači da se grad razvija i raste zbog čega je potrebno promeniti način života i funkcionisanja, zatim treba izgraditi metro, dva mosta, dva tunela, obilaznice“, naveo je Vesić.

Izvor Bizlife
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...