Terzić odgovorio na Savićevićeve optužbe

177

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je juče generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da je vršio pritisak na fudbalere Zvezde, reprezentativce Crne Gore, da ne nastupe za svoj nacionalni tim protiv tzv. Kosova, na šta je Terzić odgovorio da je lična odluka dvojice fudbalera da ne igraju tu utakmicu i da nisu odbili da igraju za Crnu Goru već da igraju protiv nepostojeće države.

Savićević je takođe rekao da je bilo pritisaka i na selektora Ljubišu Tumbakovića i igrače Crne Gore pred meč sa tzv. Kosovom.

Zbog toga mu je Zvezdan Terzić uputio odgovor u kome je naveo da je neigranje protiv tzv. Kosova lična odluka tih fudbalera.

„Rekao sam već pre nekoliko dana da ne treba mešati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo“, naveo je Terzić.

On je dodao da je Savićević pre dva meseca posle žreba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije i da je tada kao odgovoran i mudar predsednik trebao da ih sve pozove i pita: ”Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?”.

Youtube

Terzić je u odgovoru naveo i da „ne razume ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve što je izrekao je laž“.

„Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu ali bratsku nam državu“ naveo je Terzić.

Terzić dodaje da mu nije jasno zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji , ali neka njemu služi na čast.

„Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala“, zaključio je Zvezdan Terzić.

Dejan Savićević: Terzić je bacio atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...