Vučić najavio hitnu obnovu puta Zaječar – Minićevo – Knjaževac

204

KNJAŽAVAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon što je zakasnio u posetu Kanjaževcu zbog lošeg puta, najavio hitnu obnovu putnog pravca Zaječar – Minićevo – Knjaževac.

Vučić je zahvalo velikom broju ljudi što su ga sačekali i istakao da će već za neki dan početi radovi na tom putu, ključnom za taj kraj.

„Želimo još više da razvijamo Staru planinu kao turističko mesto, ali i da podstičemo voćarstvo. Svi pitaju za halu koja košta tri milona evra, neću da obećavam, ali pokušaćemo da što pre krenemo u izgradnju“, rekao je Vučić.

Kaže, takođe, da će država pokušati „da završi posao oko IMT-a i za taj prostor da se dobije 90 ili 100 miliona“.

„Onda će prvo radnici, kao prvog reda poverioci, da se namire, ali je mnogo važnije da će to značiti da pokušamo da dovedemo još jednog investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu i da time garnatujete sigurnu budućost svojim porodicama“, poručio je Vučić.

Poručio je penzionerima da će ove godine imati veće penzije, kao i da će biti povećane plate u javnom sektoru i to bez povećanja javnog duga.

Upozorio je da smo u Knjaževcu izgubili trećinu stanovnika u poslednjih 20 godina i da su za to krivi oni koji su uništili fabrke.

Vučić: Daćemo posao, biće posla, a molim vas…

„Zato ćemo posebno Timočkom okrugu da pomognemo“, kazao je Vučić i dodao da mora i dodatno da se podstakne rađanje dece u tom delu Srbije.

Daćemo sve od sebe da Knjaževac izgleda mnogo drugačije i bolje već za nekoliko meseci, a ne godina, poručio je Vučić.

Predsednika su u Kanjažvecu dočekali građani sa transparentnom „Budućnost Srbije, budućnost Kanjaževca“ i sa zastavicama Srbije.

Tu je bio i predsednik opštine Milan Ðokić.

Pre nego što se Vučić obratio građanima, prišao mu je Veroljub Katić, bivši radnik kompanije IMT u Knjaževcu, koji ga je pitao kada će biti rešen status 68 radnika te kompanije koji su izgubili posao kada je fabrika otišla u stečaj i nisu prošli socijalni program.

Katić je od predsednika tražio da se tim radnicima poveže radni staž koji im nije uplaćivan od 2004. do 2008. godine.

Vučić je rekao da će biti razmotren taj problem i zatražio da se njegovom kabinetu dostavi dokumentacija.

Vučić je zatim obišao fabriku obuće Falc East i u razgovoru sa jednim od vlasnika firme Marčelom Ambrozijem obećao da će država dati ozbiljne subvencije ukoliko presele više pogona iz Brazila u Knjaževac.

Predsednik je dodao da će dobiti posebne subvencije za mašine.

Evo šta su građani molili Vučića da uradi za njih

„Pružili smo ruku jedan drugom, a to kod znači da je sklopljen dogovor“, rekao je Vučić, a Ambrozije je rekao da mu je drago zbog toga.

Od 2004. godine, kada je italijanska kompanija Falc East Srbija kupila knjaževacku ”Ledu”, te fabrike ”Toza” u Zrenjaninu i ”Fruška gora” u Rumi, u procese modernizacije tehnologije proizvodnje uloženo je blizu pet miliona evra.

Danas, u pogonima Falc East Srbija radi više od 1.300 radnika. Oni godišnje proizvedu 1.200.000 pari cipela za decu i odrasle.

U Kompaniji Falc East d.o.o. Knjaževac proizvede se svake godine oko milion pari obuce za decu i odrasle.

Gotovo celokupna proizvodnja izvozi se na tržišta Amerike, Evropske unije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Indije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...