Vučić: Pokušaćemo da dovedemo u vaš kraj i jednu veliku fabriku iz drvno-prerađivačke industrije

349

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas u Boljevcu kampanju „Budućnost Srbije“, u okviru koje obilazi Zaječarski okrug.

Vučić je posetu tom okrugu počeo obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina FPM „Agromehanika“ u Boljevcu koja je osnovana 1961.godine, a danas je jedan od najvećih proizvođača u Jugoistočnoj Evropi.

Okupljeni građani i zaposleni dočekali su predsednika sa zastavama na kojima piše „Za budućnost Boljevca“.

„Pokušaćemo da dovedemo u vaš kraj i jednu veliku fabriku iz drvno-prerađivačke industrije“, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je posetu počeo obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina FPM „Agromehanika“ u Boljevcu koja je osnovana 1961. godine, a danas je jedan od najvećih proizvođača u Jugoistočnoj Evropi.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

„Planiramo da pomognemo ovoj fabrici, i verujem da će u njoj uskoro biti i više od 310 zaposlenih, koliko ih trenutno ima. Pokušaćemo da dovedemo u vaš kraj i jednu veliku fabriku iz drvno-prerađivačke industrije. Rešićemo i problem vodosnabdevanja u ovom kraju, a uskoro ćete videti mnogo mašina za rešavanje lokalnih puteva u o“vom kraju. Spojićemo sve lokalne puteve sa Zaječarom i vaša deca ovde će moći da vide budućnost“, rekao je predsednik Vučić u obraćanju građanima.

On je podsetio da smo u proteklih 20 godina izgubili 40.000 ljudi u Zaječarskom okrugu i zamolio sve da „pokušamo sa više dece i više vere u sebe da gradimo budućnost“. Penzionerima je poručio da mogu da očekuju još veće penzije.

„Povećavaćemo penzije iz godine u godinu, a trudićemo se da poboljšamo uslove za život i zaposlenima u javnom sektoru. Istovremeno ćemo gledati da ne povećavamo javni dug“, najavio je Vučić.

Predsednika su ispred fabrike sačekali direktor kompanije Branislav Rajić i predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović. U obilasku je, uz predsednika, bio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

FPM „Agromehanika“ u Boljevcu u proizvodnji primenjuje najmodernije mašine i tehnologije, a proizvodni program čine dve grupe proizvoda – priključci za traktore i samohodne mašine.

Fabriku je u junu prošle godine posetila premijerka Ana Brnabić i tada je navela da je FPM Agromehanika veliki domaći investitor i da je nakon uspešne privatizacije od 2007. godine imala više od 10 miliona investicija u pogone, kao i da je u toku realizacija dodatnih investicija većih od pet miliona evra. Oko 70 odsto godišnje proizvodnje se izveze na tržišta zapadne Evrope, Alžira, Ukrajine i bivših republika SFRJ.

Ta boljevačka firma sarađuje sa indijskom kompanijom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

Posle fabrike u Boljevcu, predsednik Srbije će na Rtnju obići novoizgrađeni hotel „Romonda“. Vučić će posetiti i Sokobanju, gde je za 13 sati i 40 minuta planiran susret sa gradjanima ispred hotela „Zdravljak“.

U selu Žučkovac Vučić će obići zasad jabuka Tera Optima i sastati se sa lokalnim poljoprivrednicima.

Predsednika su ispred fabrike sačekali direktor kompanije Branislav Rajić i predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

U obilasku, uz predsednika, bio je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kompanija ima 250 zaposlenih i u proizvodnji primenjuje najmodernije mašine i tehnologije, a proizvodni program čine dve grupe proizvoda – priključci za traktore i samohodne mašine.

Fabriku je u junu prošle godine posetila premijerka Ana Brnabić i tada je navela da je FPM Agromehanika veliki domaći investitor i da je nakon uspešne privatizacije od 2007. godine imala više od 10 miliona investicija u pogone, kao i da je u toku realizacija dodatnih investicija većih od pet miliona evra.

Oko 70 odsto godošnje proizvodnje se izveze na tržišta zapadne Evrope, Alžira, Ukrajine i bivših republika SFRJ.

Ta boljevačka firma sarađuje sa indijskom kompanijom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

Posle fabrike u Boljevcu, predsednik Srbije će na Rtnju obići novoizgrađeni hotel „Romonda“.

Vučić će posetiti i Sokobanju gde je za 13 sati i 40 minuta planiran susret sa građanima ispred hotela „Zdravljak“.

U selu Žučkovac Vučić će obići zasad jabuka Tera Optima i sastati se sa lokalnim poljoprivrednicima.

Predsednik će u Knjaževcu obići fabriku dečje obuće FALK IST, a posle toga i vinariju “Jović” u Potrkanju.

Završno obraćanje predsednika Srbije i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić predviđeno je za 17 sati u Zaječaru.

Izvor Tanjug, Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...