Brnabić učestvuje na regionalnoj konferenciji „Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak“

60

BEOGRAD – Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće sutra u Banjaluci, na regionalnoj konferenciji „Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak“.

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće i premijer Republike Srpske Radovan Višković kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije Mladen Šarčević, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Prisutnima će se obratiti i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stručne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

U okviru konferencije biće održana tri panela i to „Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države“, „Intelektualna svojina i telekomunikacije danas“ i „Autorska prava i savremena piraterija“.

Konferenciju organizuje regionalna think-tank organizacija Institut za javnu politiku, a održava se kao deo foruma „Balkan perspectives today“, čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...