Danas potpisivanje peticije za spas kragujevačkog Zavoda u likvidaciji

115

Sindikati kragujevačkog Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZR) organizovaće danas u naselju Aerodrom potpisivanje peticije za opstanak te ustanove nad kojom je pokrenuta prinudna likvidacija zbog nepodnošenja završnih računa za tri godine.

Potpredsednica Sindikata „Sloga“ u ZZZR Gordana Živanović rekla je agenciji Beta da zbog velikog interesovanja gradjana potpisivanje peticije za spas Zavoda počinje dan ranije nego što je bilo najavljeno.

Peticija se potpisuje od 7.00 do 10.00 kod pijace u naselju Aerodrom, a u ponedeljak potpisivanje peticije će biti organizovano i ispred zgrade ZZZR.

Sindikati su 14. juna uputili inicijativu za opstanak ZZZR na adrese gradonačelnika Kragujevca, ministra zdravlja i komisiji za kadrove zdravstvenih ustanova.

Dan ranije, 13. juna podneta je i krivična prijava protiv rukovodstva ZZZR Osnovnom javnom tužilaštvu zbog nepodnošenja završnog računa i propuštanje roka za ispravljanje te nepravilnosti.

Problem prinudne likvidacije nakadašnje „medicine rada“ bila je jedna od tema i protesta „1 od 5 miliona“ u Kragujevcu održanog u subotu, 15. juna.

Rečeno da je postupak prinudne likvidacije nad ZZZR pokrenut samo tri meseca pošto je Zavod kupio najnoviji ultrazvučni aparat.

Ona je kazala da se postavlja pitanje zašto direktor, kadar SNS-a i odbornik te partije nije podneo ostavku ukoliko nije bio u stanju da dostavi finansijski izveštaj.

„Pitanje je zašto je grad Kragujevac pre samo nekoliko meseci potrošio 80 miliona dinara na povezivanje radnog staža zaposlenih za 2015. i 2016. godinu, kada je Zavod bio u vlasništvu države. Pitanje je gde će se lečiti oko 30.000 ljudi, od čega će živeti 180 ljudi kad ostane bez posla“, rekla je članica Organizacionog odbora protesta „Jedan od pet miliona Stanislava Pavlović.

Ona je kazala da na ta pitanja nema odgovora, ali da je očigledna činjenica da gradonačelnik Kragujevca probleme rešava ili likvidacijom ili objedinjavanjem.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...