Ðurić: Tadić nema moralno pravo da deli lekcije kako se brane interesi Srbije

112

BEOGRAD – Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je Boris Tadić među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu i Metohiji, jer upravo on i njegova bratija Đilas, Jeremić, Borko Stefanović ništa nisu učinili kako bi se sprečila samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine.

„Tada je Tadić pobegao u Rumuniju i osudio saopštenjima, a kasnije i dao konkretan doprinos, i diletantskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde udario eksere na kovčeg te i takve nezavisnosti. Konačno, 2011. godine Tadić i njegova bratija postavljaju prelaze između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku“, naveo je Ðurić u izjavi za javnost.

Tadić: Stranci traže od opozicije da ne uznemirava javnost, jer im je Vučić obećao Kosovo

On kaže da srpski narod ne zaboravlja i da je Tadić izgubio Crnu Goru, kao i da je na Tadićev zahtev odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmešteno iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

„Tadić je “čuven“ i po tome da je, dok je rukovodio vojskom, rasformirana Treća armija, ukinut legendarni Prištinski korpus i smanjeni ljudski, tehnički i oružani kapaciteti naše vojske“, naveo je Ðurić.

Rezultat Tadićeve vlast, napominje on, meri se u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu…ali i punijim džepovima Tadićevih stranačkih kolega i predstavnika te vlasti.

Zbog svega, ističe potpredsednik SNS, Tadić nema moralno pravo da bilo kome deli lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije, jer naša država nikada nije bila ponižavana, pobeđivana i deljena kao u vreme njegove vlasti.

„Posledice njihovih pogubnih diplomatskih poteza, kojima je Srbija sebi vezala i ruke i noge u borbi za zaštitu svojih državnih interesa na Kosovu i Metohiji, možda najviše osećamo danas“, zaključio je Ðurić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...