Prevaranti na ulicama Beograda, ne nasedajte na njihove trikove

1.300

Beograđani se ponovo susreću sa lažnim budistima, koji ih zaustavljaju, izvode ritual sa narukvicom, a zatim iznuđuju novac, piše Blic.

Prošle godine u ovo vreme lažni budistički monasi, u tradicionalnoj narandžastoj odori, obrijanih glava i istočnjačkih crta lica, mogli su se videti na ulicama glavnog grada. Oni su tada prilazili građanima, stavljali im brojanicu na ruku, a potom tražili materijalnu nadoknadu za istu.

Da je reč o prevarantima, potvrdilo je i Theravada budističko društvo „Srednji put“, koje je upozorilo Beograđane da ljudi koji izgledaju kao budistički monasi, izvode rituale nad prolaznicima i traže nadoknadu za narukvicu koju poklanjaju, zapravo nemaju nikakve veze sa budizmom.

Oni su objasnili da ovakva pojava u Beogradu nije nikakav izuzetak, jer se takvi pokušaju mogu videti i u drugim metropolama poput Njujorka, Londona, Hong Konga, Budimpešte, Praga…

Građani ne bi trebalo da nasedaju na ovakve trikove, ma koliko prerušeni budistički monasi izgledali dobroćudno, rekli su ranije iz društva „Srednji put“ i naglašavaju da budistički monah ne sme da traži bilo šta, pogotovo ne novac, naročito van manastirskog prostora.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...