Stefanović: Garantovali smo borbu i obračun sa kriminalom i korupcijom, nismo vas izneverili

123

BEOGRAD – Svi rezultati Ministarstva unutrašnjih poslova jasno pokazuju da je zakon nadjačao kriminal, da je red pobedio bezvlašće, sigurnost preuzela primat nad strahom i da je poštenje savladalo korupciju, poručio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, na svečanoj akademiji povodom Dana policije i Dana MUP-a u Sava centru u Beogradu, istakao da je ponosan na sve što su pripadnici MUP uradili za svoj narod pre pet godina, kada se zemlja suočila sa poplavama koje su uništile hiljadu domova, nanele materijalnu štetu i odnele ljudske živote.

„Hrabro, posvećeno i požrtvovano, ne pitajući ni koliko sati ni dana će biti u uniformi, pokazali ste pravo lice srpske policije kojoj bezbednost građana na prvom mestu”, rekao je Stefanović.

On je podsetio da je još tada obećao da će menjati MUP i da će njegovi pripadnici dobiti bolju opremu, nove uniforme i vozila, kao i veće plate.

„Garantovao sam bespoštednu borbu i obračun sa kriminalom i korupcijom, rekao sam da ćemo kriminal saseći u sopstvenim redovima i da niko neće moći da se sakrije iza značke i uniforme niti će biti zaštićenih”, poručio je Stefanović.

On je dodao da je danas ponosan jer “nismo izneverili ni pripadnike MUP ni naše građane”.

Svečanoj akedemiji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana Policije pored  predsednika Aleksandra Vučića, prisusvovali su i ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zlatibor Lončar, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici SPC i drugi gosti.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...