Struja se vraća u Argentinu i Urugvaj (FOTO+VIDEO)

169

Napajanje električnom energijom ponovo je uspostavljeno za više od milion i po ljudi u Argentini, dok je u Urugvaju saniran veći deo mreže, saopštile su kompanije za snabdevanje električnom energijom u dve države.

Argentinska kompanija za snabdevanje električnom energijom „Edesur“ objavila je na „Tviteru“ da je veliki kvar na sistemu prouzrokovao prestanak napajanja električnom energijom na celoj teritoriji Argentine i Urugvaja i da je napajanje ponovo uspostavljeno za oko milion i po Argentinaca.

Urugvajska kompanija UTE saopštila je da je u Urugvaju sanirano 75 odsto mreže.

Predsednik Argentine Maurisio Makri izjavio je da je napajanje električnom energijom ponovo uspostavljeno na 50 odsto teritorije u zemlji, nakon što je usled kvara bez struje ostalo stanovništvo u skoro svim delovima Argentine i Urugvaja.

On je na „Tviteru“ napisao da će vremenom ponovo biti uspostavljeno napajanju strujom za sve potrošače, javio je AP.

 

Argentinski mediji ranije su javili da je usled kvara na sistemu za električno povezivanje celo područje Argentine i Urugvaja ostalo bez napajanja, kao i pojedini delovi Paragvaja i Brazila.

U pojedinim izveštajima se navodi da je bez struje ostalo i stanovništvo u pojedinim delovima Čilea.

Kompanija „Edesur“ saopštila je da je do kvara došlo na prenosnoj tački između dve električne centrale na severoistoku Argentine.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...