Vučić poručio policajcima: Možete da očekujete još veći napredak, i u vašim platama

120

U Sava centru večeras je počela svečana akedemija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana Policije, kojoj prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić, prenosi Blic.

„Vi radite jedan od najtežih poslova i nije slučajno još od Atine to smatrano ropskim poslom. Biti policajac znači staviti svoj život na raspolaganje društvu. Oduvek je, a danas u Srbiji pogotovo, postoji pitanje kako se odužiti policajcu. Uvek ćete biti krivi gotovo svima, čak i kada im pomažete, kada zaustavljate onog u alkoholisanom stanju ili branite otadžbinu. Retko ćete čuti „Hvala“ ili aplauz za sva herojska dela. Policija nam je potrebna, celom društvu i zajednici i nikada neće da služi bilo kojoj vlasti, već građanima Srbije. Moramo da radimo na poboljšanju standarda naših policajaca“, rekao je Vučić.

On je dodao da sledi borba protiv mafije, i da „mafijaškoj kugi moramo stati za vrat“.

„Sećam se te 2014. godine, policija se suočavala sa najtežom situacijom koja je tada vladala. Trebalo je stvoriti modernu i normalnu državu, ni iz čega. Hvala svima koji su verovali da ćemo promeniti situaciju. Možete da očekujete još veći napredak, i u vašim platama. Hoćemo da vi vidite da država brine o vama, da ulažemo u bolju obuku, opremu i bolja primanja, da bismo rekli mladima koliko je plemenito biti policajac“, rekao je Vučić.

Svečanosti pored ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, prisustvuju i ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zlatibor Lončar, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici SPC i drugi gosti.

Dolazak Vučića propraćen je aplauzom, a na početku ceremonije intonirana je himna Srbije.

Stefanović: Garantovali smo borbu i obračun sa kriminalom i korupcijom, nismo vas izneverili

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...