Emotivni i besni Trinkijeri o „srcu“, pozvao navijače da ovo ne rade

328

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je potišten posle poraza u finalu plej-ofa Super lige Srbije, istakavši da su sudije bile „pokvarnije“ u prvom meču nego danas. Čestitao je Crvenoj zvezdi, ali nije birao reči. Bez odgovora na pitanje da li ostaje i naredne sezone.

„Sto posto ću se zaglaviti sa srpskim, izvinjavam se unapred. Čestitam Zvezdi na pobedi. Dobili su nas na individualni kvalitet, ali ovo je bila fantastična serija, trajala je sedam dana, ali kao da je trajala 70 godina, tako se bar osećam. Naučio sam mnogo više u ovih sedam-osam dana nego za celi život, barem ovo oko košarke“, rekao je Trinkijeri.

Zvezda je pobedila pogotkom Berona u poslednjoj sekundi utakmice, iako je napravio korake. Trener je birao reči.

„Želeo bih da vam nešto pametno kažem, ali neće biti lako. Bili su koraci, tri i po koraka. Bila bi peta utakmica, majstorica. Mislim da su moji igrači i naši navijači zaslužili majstoricu. Neće biti majstorice. Sad je lako sasusti sva govna na sudiju, ja neću to uraditi.

Ima mnogo više od toga. Sistem ne radi. Šta se desilo u prvoj utakmici, pogrešili su. Znaju i oni, znamo mi, znaju svi. Bila bi naša lopta sa 0,5-0,7 na semaforu. Nisu svirali. I šta sad ja? Šta mogu ja da napravim? Moraš biti mnogo hrabriji, ovako izgubiš, puno hrabriji…Mnogo je pokvarenije ono što je bilo u prvoj utakmici nego ovo večeras“, rekao je Trinkijeri.

Na šta tačno mislite kad kažete „pokvarenije“?

„Ja sam isključen, a sudija je napisao neistinu (u zapisniku). Dobijem tehničku, okrenem se i on svira isključenje. To nije moje mišljenje, to je činjenica koju je video ceo svet. Ja sam spreman na sve, ali kad neko laže realnost, za to još nisam spreman. Moram da treniram malo“, rekao je Trinkijeri.

Novinar ga je pitao da li je sistem u ABA bolji, ali je trener rekao da mu je teško da priča.

„Ako ja sad nešto kažem…Znaš kako kaže američka policija: sve što kažeš može biti upotrebljeno protiv tebe. Ja sam čestitao protivniku pobedu, ali nemojte me sada nagovarati da još nešto dodam, jer neću na moje reči koje su bile jako direktne i rekao sam mirno i jasno, iako nisam miran.

Svi su videli, svi imaju mišljenje, a jedino me ljudski povredi kad neko laže i evo. Mi svi grešimo, ja grešim, ali kad lažeš, onda je nešto više. Ali, sad da pričam o ABA ligi, nemoj, molim te…“, odgovorio je italijanski trener.

Trinkijeri je imao i poruku za navijače Partizana.

„Biti Partizanovac znači i to. Nema tuge – ne. Izgubili smo, ali nismo poraženi. Izvukli smo šta smo imali i šta nismo imali, borili smo, radili, grešili, falilo nam je nešto, ali sigurno ne muda i srce. To nije falilo.

Nemojte nikoga individualno kriviti, nije momenat. Ja mogu pričati o koracima 10 godina i znam da sam u pravu…Grobari, nema tuge. Moraš da budeš hrabar da budeš Partizanovac, a oni su hrabri“, kazao je trener.

Usledilo je novinarsko pitanje: „ima li smisla igrati majstoricu u ovakvim uslovima?“

„Sigurno je tu nešto trulo, ali šta sad? Predati se? Ne znam, ja se ne bih predao. Ne bih, ima poente što ste rekli, ali…“, ostao je nedorečen trener.

Po dolasku ste rekli da ne biste imali kompletnu karijeru da niste došli ovde i osetili miris ove hale…

„Večeras malo smrdi“, prekinuo je trener pitanje.

Iako je trener potpisao trogodišnji ugovor, navijači nagađaju da će trener ostati. Pokušali su novinari da ga to pitaju, ali on nije hteo da odgovara.

„Ne, ne. Ja razumem da vi radite svoj posao, ali…Još me boli, jako. Ja samo znam jednu stvar, sve što sam imao i što sam nemao, pošteno i ponosno sam uradio za ovaj klub“, rekao je Andrea Trinkijeri.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...