Nevreme napravilo haos: Grad „pliva“, voda odnela tri mosta, proglašeno vanredno stanje

3.789

Jako nevreme koje je pogodilo opštinu Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rečice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u reke.

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje nakon sinoćnjeg nevremena, a već danas bi trebalo da bude imenovana komisija za procenu štete.

„Oko 21 čas počela je da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je “plivao”, više nego 2014. godine. Obilaskom terena konstatovali smo da su odnesena tri mosta na rečici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat“, rekao je Bundalo.

Prema njegovim rečima, porodica iz ovog objekta je iseljena, a danas će biti traženo rešenje za ovaj problem.

Načelnik opštine je dodao da je sa direktorom Civilne zaštite Republike Srpske Miletom Međedom dogovorio da Kostajnici budu prosleđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u veći broj objekata.

Nevreme stiglo u Srbiju već pogodilo ovaj vojvođanski grad, evo kada stiže u Beograd (VIDEO)

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško proceniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio ceo grad. Svi potrošači na području opštine Kostajnica bili su bez električne energije oko dva sata. U Kostajnici trenutno ne pada kiša, snabdevanje električnom energijom je uredno, a voda se povlači.

Jako nevreme pogodilo Hrvatsku, tukao grad, za dva sata registovano 16.360 munja (VIDEO, FOTO)

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...