Traže od Skupštine Srbije prinudne mere u institutu u Kamenici

130

Anonimna grupa zaposlenih na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine uputila je dopis Odboru za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, sa zahtevom da se u ovoj ustanovi uvede prinudna uprava.

Prijavu je na sastanku odbora prošle sedmice izneo prim. dr Milovan Krivokapić, koji je pročitao zahteve ove, kako se navodi, anonimne grupe zaposlenih na institutu.

U predstavci se navodi „urgencija i apel“ za uvođenjem prinudne uprave na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, kao i zahtev da se sprovede hitna, vanredna spoljna kontrola rada instituta.

Zaposleni traže i formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije, a koji bi ispitao „kompletan medicinski rad i finansijsko poslovanje instituta u poslednjih 10 godina“.

Urgencija je, inače, prvobitno upućena Ministarstvu zdravlja, koje je u međuvremenu sprovelo kontrolu kvaliteta stručnog rada, naveo je dr Krivokapić.

Na kakve malverzacije se prijava odnosi, anonimna grupa zaposlenih nije pojasnila.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, s druge strane, navode da nema razloga za zabrinutost jer su organi ustanovili da nema nepravilnosti.

Na to, kažu u Institutu, upućuje i činjenica da je ustanova dobila akreditaciju na sedam godina, da su ISO standardi na najvišem nivou i da se stalno uvode nove tehnologije.

Izvor 021
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...