Drama: Sajlom je hteo da pređe na drugu obalu reke, a o onome što je usledilo svi pričaju

199

Đorđe Stojović iz Martinića, kod Danilovgrada, postao je heroj sa samo 13 godina, tako što je spasao druga koji se davio u reci, otrgavši ga od sigurne smrti iz nabujale Zete. O njegovom plemenitom podvigu, sasvim zasluženo, danima bruji čitav region. Naime, Đorđe se prošle sedmice, sa godinu dana mlađim M. D. i njegovom sestrom spustio na obalu Zete ne bi li se uz igru rashladili u tropskom danu, a dečja igra zamalo da se pretvori u jezivu tragediju, pišu Novosti.rs.

Kako je ispričao Đorđe, on se prvi odvažio da se sa sajlom, koju kupači koriste kako bi se prebacili sa jedne na drugu obalu, ili skoče u vodu, pređe na drugu stranu reke. Isto je zatim poželeo i M. D., iako je neplivač.

„Po povratku ka obali, M. D. je dotakao nogama vodu i sajla se zaustavila, a kako su mu ruke bile klizave od znoja, skliznuo je sa sajle i pao u vodu. Pošto ne zna da pliva, panično je pokušavao na sve načine da se održi na površini, ali je brzo počeo da se davi“, priseća se kritičnog trenutka hrabri dečak.

Kako dalje navodi, našao je štap koji je pokušao da dobaci M. D. i povuče ga ka obali, ali posle tog neuspelog pokušaja, Đorđe više nije hteo da čeka, već se i ne razmišljajući o riziku, bacio u vodu da ga spase. Đorđe je i u tim trenucima o svemu mislio, pa je prethodno skinuo majicu, kako ga drug u pokušaju da ispliva, ne bi povukao za nju i obojica ne bi završila pod vodom.

„U trenutku kada sam doplivao do njega, on se već onesvestio. Uhvatio sam ga ispod pazuha i poslednjim atomom snage izvukao na obalu. Tada sam, onako kako sam to gledao na filmovima, počeo da mu pritiskam grudi kako bi izbacio vodu i počeo da diše“, priča Đorđe.

Na svu sreću, plan mu je pošao za rukom, pa je Đorđe otrčao da potraži pomoć. Iako u šoku, dečak je ostao priseban i bosonog i bez majice otrčao do najbliže kuće, ispričao im šta se desilo, te je i Hitna pomoć ubrzo bila na putu.

Dramatično: Aleksandar je telefonom snimao poplave, a o onome što je usledilo priča celo mesto

„Bio sam i dalje uplašen i počeo sam da plačem. Ali M. D. će biti dobro, to je najvažnije. Još je u bolnici, ali očekujemo da uskoro izađe“, kazao je Đorđe.

Mladi heroj plašio se i reakcije roditelja, jer su se do Zete spustili bez odobrenja roditelja. Kako kaže, malo su vikali na njega, jer su i oni bili preplašeni…

PONOSAN OTAC RADOVAN

„Sada je najvažnije da je M. D. dobro, iako smo svi, zajedno sa tom porodicom pošli kroz veliki stres i traumu. Sreća u nesreći je što je M. D. izgubio svest, jer da je moj sin odmah zaplivao i pokušao da ga izvuče, ishod bi bio mnogo gori. Sve vreme pokušavam, ali ne mogu da se otrgnem od tih misli“, kazao je, za „Novosti“, Đorđev otac Radovan, ističući istovremeno ponos što je njegov sin u kritičnom momentu reagovao na pravi način.

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...