Forum beogradskih gimnazija: Omogućiti učenicima da se upišu na osnovu uspeha

118

Forum beogradskih gimnazija pozvao je ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da preuzme odgovornost za ponovljeni skandal oko polaganja završnog ispita za upis u srednje škole i omogući učenicima da se upišu na osnovu ostvarenog uspeha u osnovnoj školi.

Ministar prosvete objasnio zašto je odložen test iz matematike: Biće smena zbog ovoga!

„Nakon što su 2013. godine ‘provaljeni’ testovi iz matematike tadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, iako nije bilo dokaza da su oba testa ‘provaljena’, doneo je odluku da se tadašnji maturanti upišu na osnovu ostvarenog uspeha u osnovnoj školi. Forum beogradskih gimnazija poziva aktuelnog ministra da zbog osnovane sumnje u regularnost ispita donese istu odluku i ove godine“, navodi se u saopštenju.

Taj forum je podsetio da je u više navrata isticao moguće rizike od zloupotreba u polaganje završnog ispita i da je današnji skandal sa testovima očigledna potvrda onoga na šta su oni upozoravali.

Ministarstvo prosvete hitno saopštilo: Odlaže se test iz matematike!

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odloženo je preventivno za četvrtak, 20. jun, jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

Evo gde su se pojavili testovi iz matematike zbog čega je polaganje danas odloženo

Ministar Šarčević potvrdio je da je test „provaljen“, ali je naveo da je sistem zatajio negde na terenu, u nekoj školi, uprkos tome što su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao.

Novi skanadal na pomolu: Provaljen i „kombinovani test“ za srednju školu?

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...