Mali maturanti protestovali ispred Ministarstva prosvete

197

Osmaci iz nekoliko beogradskih škola okupili su se danas u 13 sati ispred Ministarstva prosvete, i kako javljaju reporteri „Blica“ pristiže ih još. Mali maturanti traže ukidanje prijemnog ispita i upis na osnovu uspeha iz škole, nakon što je „isplivao“ test iz matematike.

Podsetimo, mali maturanti juče su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a za danas je bio zakazan ispit iz matematike, koji je otkazan, i pomeren za četvrtak, imajući u vidu da je test „procurio“ i došao do đaka.

Osmaci koji se upravo okupljaju ispred ispred Ministarstva prosvete traže ukidanje male mature. Oni nose transparente poput „Nećemo prijemni“ i „Kradete nam budućnost“.

Ministar prosvete objasnio zašto je odložen test iz matematike: Biće smena zbog ovoga!

Kako javljaju reporteri „Blica“, iako je obezbeđenje reklo okupljenima da se udalje, sve veći broj dece je nastavio da pristiže, zatim su prošetali do zgrade Vlade, i ponovo se vraćaju ka Ministarstvu.

Među okupljenima, javaljuju fotoreporteri Blica, nema profesora.

Forum beogradskih gimnazija: Omogućiti učenicima da se upišu na osnovu uspeha

Bilo je spekulacija i da je kompromitovan kombinovani test, koji će se polagati sutra, međutim iz Ministarstva prosvete dematnuju te navode.

Ministarstvo prosvete se oglasilo povodom fotografija kombinovanog testa i saopštilo da li se sutra polaže test

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...