Vučić: Kina ima „neograničen potencijal“ i interes je Srbije da tamo izvozi proizvode

54

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas na sastanku sa delegacijom Generalne uprave carina Кine da tržište te zemlje ima „neograničen potencijal“ i da je interes Srbije da tamo izvozi poljoprivredne proizvode.

„Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza“, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima i izrazio zahvalnost na stavu Кine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

„Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Generalne uprave carina Кine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...