Blic: Dva takmaca za novog poverenika, evo ko bi mogao da zameni Šabića

132

BEOGRAD – Vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović jedan je od najozbiljnijih kandidata za mesto poverenika za informacije od javnog značaja, piše danas Blic.

Marinović je potvrdio za taj list da su ga kontaktirali i da je iskazao volju i želju i da je spreman da stupi na tu funkciju.

„Ja zaista ne znam da li sam jedini kandidat. Saznaćemo sve u petak kada se završava konkurs“, rekao je Marinović.

I današnje Novosti, takođe, pišu o izboru poverenika za informacije od javnog značaja i navode da su u toj trci „dva takmaca“.

To su, kao kandidat vladajuće koalicije, Marinović i kandidat civilnog sektora – pomoćnica generalnog sekretara u Sektoru za harmonizaciju Kancelarije poverenika Nevena Ružić.

Iza nje je stalo 70 NVO, koje su pozvale sve poslanike da stanu iza ovog predloga, budući da pismene sugestije Odboru za kulturu i informisanje mogu da podnesu samo poslaničke grupe, a još je neizvesno ko će predlog i formalno podneti, navode Novosti.

Kako Novosti ističu poslaničke grupe do utorka iduće sedmice mogu da predlažu kandidate za zaštitnika informacija od javnog značaja.

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije pozvao je krajem prošle sedmice poslaničke grupe da u roku od sedam dana predlože kandidate za poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti.

U pozivu odbora navedeno je da se za poverenika bira lice s ugledom u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih prava koje je završilo Pravni fakultet i ima najmanje 10 godina radnog iskustva.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...