Tepić o povratku opozicije u skupštinu: Ostaćemo dosledni, bez pronalaženja izgovora za polubojkot

111

BEOGRAD – Šefica poslaničke grupe „Klub samostalnih poslanika“ i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da ne postoji nijedna tema nad temama, kao ni u slučaju sednice o Kosovu pa tako ni izbor Poverenika za informacije od javnog značaja, koja će ih namamiti da saučestvuju u radu skupstine sve dok se ne ispune određeni zahtevi.

Upitana da li će podržati Nevenu Ružić kandidata nevladinog sektora za Poverenicu, Tepić je rekla da povratka nema dok se ne ispune zahtevi iz Sporazuma s narodom i protesta „Jedan od pet miliona“, Evropske komisije, kao i Stručne radne grupe protesta.

Nakon izveštaja Evropske komisije, Đorđe Vukadinović ima predlog za opoziciju

„Smatramo da se ne možemo rukovoditi pojedinačnim situacijama ili personalnim rešenjima u situaciji kada slobode i pravde u Srbiji nema, a pristajanje da damo legitimitet tek prividu da se nešto menja, činilo bi nas saučesnicima u toj lažnoj slici“, rekla je Tepić agenciji Beta.

Kako je dodala, njihova odluka je stoga da ostanu dosledni u bojkotu rada parlamenta, u pravom smislu, bez pronalaženja izgovora za polubojkot ili slično.

Nevena Ružić je predlog za Poverenika više od 70 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...