Ako krenete na letovanje u Grčku, ovo spakujte obavezno jer ga tamo sigurno nećete naći

96

SRBIJA – Grčka je oduvek bila veoma privlačna turistima iz Srbije. Povoljni aranžmani, uvek toplo more, očaravajuće plaže, šarmantni restorani, divne građevine, mogućnost da se ide kolima, mnoštvo našeg sveta koji tamo radi – sve su to razlozi zbog kojih se u poslednje vreme ova ostrvska zemlja popela na sam vrh destinacija na kojima ljudi iz Srbije provode svoj letnji godišnji odmor. Ipak, ni lepa Grčka nije bez mana.

Za razliku od drugih balkanskih destinacija, gde se u kafićima regularno služi prava turska kafa (iako se svuda u regionu različito zove), u Grčkoj to jednostavno nije slučaj.

Oni imaju nešto što zovu „grčkom kafom“ (ni u ludilu je nemojte pred njima zvati turskom), ali ona samo podseća na onaj napitak koji mi najviše volimo da pijemo. To, jednostavno nije to.

Kao prvo, njihova mlevena kafa koja se prodaje u prodavnici je za naše navike prilično slaba i jednostavno nema ona razbuđujuća svojstva na koja smo navikli.

S druge strane, kada je poručite u kafiću, shvatićete da se potpuno drugačije sprema, što veoma utiče na njen ukus. Umesto da sačekaju da voda proključa, oni pomešaju kafu i šećer s hladnom vodom, a onda to stave na ringlu i mešaju dok ne provri.

Zato, ako planirate da ove godine idete na more u Grčku, obavezno u svom prtljagu ostavite mesta za ovo razbuđujuće piće.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...