Jeziva odluka, brinula o sinu godinama, a onda mu presudila na najgori način

300

Andraš Daruši (60) pronađen je juče mrtav sa kesom na glavi u kući u Novoj Crnji kod Zrenjanina, dok je njegova majka Ilona Daruši (82) nađena u besvesnom stanju u istoj sobi, piše Blic.

Kako se sumnja, Ilona Daruši (82) otrovala je nepokretnog sina Andraša (60) prevelikom dozom bensedina, vezala mu kesu oko vrata, a zatim je i sama pokušala da izvrši samoubistvo, tako što je popila tablete. Kako se pretpostavlja, majka Ilona nije više mogla da se brine o sinu i htela je da na ovaj način okonča agoniju u kojoj su oboje bili.

Kako smo saznali na licu mesta, majku i sina u sobi u kući u Ulici Petefi Šandora na broju 34 pronašla je gerontodomaćica koja je godinama brinula o Andrašu, koji je bio prema rečima komšija bio paraplegičar oko 50 godina. Na lice mesta ubrzo su došli policija i hitna pomoć, koja je majku odvezla u Opštu bolnicu u Zrenjaninu.

Dok je trajao policijski uviđaj, u dvorištu su bili rođaci porodice Daruši i nekoliko komšija. Nakon obavljenog uviđaja, telo nesrećnog čoveka odvezao je kombi pogrebne službe, a policija je zapečatila trakom ulaz u kuću.

Samoubica osumnjičen za trostruko ubistvo

U komšiluku su uviđaj i odvoženje tela propraćeni mukom i nevericom. Rođaci su otišli nakon uviđaja u tišini sa lica mesta i nisu želeli da komenatarišu tragediju koja se dogodila.

Prva komšinica ove porodice, Ida Mate, kaže za „Blic“ da je Andraš oboleo kada je bio četvrti razred osnovne škole.

„O Andrašu su brinuli njegovi roditelji. Kada je otac preminuo pre oko 20 godina, Andraš i Ilona živeli su od očeve penzije i invalidske pomoći koju je on primao. Dugo, dugo ga je negovala“,  kaže Ida i dodaje da je obilazila ovu porodicu.

Kako dodaje, oni u Novoj Crnji imaju rodbinu, ali koliko joj je poznato, nisu se posećivali.

Komšinica potvrđuje da je Ilonu i Andraša pronašla gerontodomaćica, a da je tom prilikom na stolu u sobi pronašla i oproštajno pismo. Šta je pisalo, kako kaže, nije joj poznato.

Ida dodaje da se majka i sin nisu svađali.

Ja mislim da su se oni na ovaj potez odlučili zajedno, da na ovaj način okončaju živote“, u šoku je Ida.

Telo Andraša odneto je na obdukciju, a šta se tačno dogodilo, utvrdiće dalja istraga.

Užasni detalji sa saslušanja posle ubistva devojčice (2,5); majka nije učestvovala u ubistvu, ali je sve gledala

Majka van životne opasnosti, privešće je na saslušanje

Kako nam je potvrđeno u Opštoj bolnici u Zrenjaninu, Ilona Deruši dovezena je u ovu zdravstvenu ustanovu gde je po prijemu pregledana i trenutno je van životne opasnosti. U cilju istrage druge detalje iz bolnice ne saopštavaju.

Prema saznanjima našeg lista, Ilona je po nalogu višeg tužioca iz Zrenjanina koji je na licu mesta izvršio uviđaj zadržana u zrenjaninskoj bolnici, a očekuje se da će u roku od 48 sati biti privedena na saslušanje na okolnosti krivičnog dela ubistvo u Višem tužilaštvu u Zrenjaninu.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...