Ministarka najavila kada će biti otvoren arodrom „Morava“

72

Aerodrom „Morava“ kod Kraljeva biće otvoren za civilni vazdušni saobraćaj 28. juna, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Aerodrom ‘Morava’ će od Vidovdana funkcionisati kao civilno-vojni i na to sam veoma ponosna, jer zbog svoje pozicije ovaj aerodrom može da bude značajan za kargo saobraćaj u ovom delu Evrope. Neposredno u blizini aerodroma prolaziće i Moravski koridor, koji počinjemo da gradimo ove godine, i kad se tome doda i železnica, u logističkom smislu ne postoji bolja stvar u ovom delu Srbije“, rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara u obilasku radova na Koridoru 11.

Ona je dodala da se upravo zbog perspektive razvoja kargo saobraćaja planira proširenje piste, kao i da je jako važno da, pored Beograda i Niša, i ovaj deo Srbije ima svoj aerodrom.

„Aerodrom će raditi u skladu s tim kako budu leteli avioni. U ovom trenutku nema još redovnih letova, ali se razgovara s kompanijama koje žele da lete s ‘Morave’, i u putničkom i u kargo saobraćaju“, kazala je Mihajlović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...