MUP dostavio zapisnike: Evo šta piše u beleškama u sačinjenim nakon saobraćajne nesreće Zorana Babića

1.137

Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo je Južnim vestima službene beleške, to jest zapisnike sačinjene posle nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je učestvovao direktor Koridora Srbije Zoran Babić. Ime Zorana Babića, ali i ostalih učesnika nesreće je „zamagljeno“, prenosi N1.

U beleškama se navode neki detalji, ali je Babićevo ime i ime njegovog vozača na svim mestima zamagljeno. Posle nekoliko meseci čekanja i naloga Povernika za informacije od javnog značaja da se beleške dostave, Južnim vestima dostavljeno je devet zapisnika, sačinjenih na licu mesta, u Kliničkom centru i Policijskoj upravi Niš.

One potvrđuju da su u udesu učestvovala tri vozila: “škoda superb”, “opel astra” i “folksvagen pasat”.

Prema izjavama očevidaca na samoj naplatnoj rampi, kako piše u jednoj belešci, nesporno je da je “škoda” izazvala udes.

„Nalazila sam se u kabini N3 naplate putarine Doljevac. Jedno vozilo je odlazilo sa kanala, a drugo je stajalo. Odjednom se čuo jak udarac. Kada sam izašla napolje videla sam da ima povređenih lica. Vozilo ‘škoda’ je udarilo vozila koja su bila u kanalu“, rekla je policiji 31-godišnja radnica na naplatnoj stanici.

Da je auto naleteo na njih dok su plaćali putarinu, potvrdio je i vozač „opel astre“.

„Sa suprugom smo spremali novac da platimo i odjednom dok sam uzimao novac od supruge pogledao sam u retrovizor i video da se vozilo iza nas približava velikom brzinom. Osetili smo veoma jak udarac u zadnji deo. Od siline udarca nabacio me na vozilo ispred sebe koje je već krenulo i udario sam u njegov zadnji deo“, ispričao je policiji vozač „opela“.

Identiteti svih koji su davali izjave su sakriveni, pa je tako sakriven i identitet vozača „škode“ koji je priznao da je naleteo na automobile koji su bili u kanalu za plaćanje putarine.

Vozaču „škode“ u belešci je sakriveno ime, matični broj, pa čak i zanimanje, iako zanimanja ostalih koji su davali izjave nisu „zamagljena“, pišu Južne vesti.

„Bila je gusta magla kada sam uočio vozila koja stoje na naplatnoj rampi. Počeo sam da kočim, ali zbog klizavog puta nisam uspeo da ukočim na vreme. Napominjem da je kolovoz bio klizav sa poledicom i prednjim čeonim delom udario sam u zadnji deo vozila ‘opel astra’”, ispričao je vozač „škode“ policiji.

Jedno od pitanja koje se u javnosti postavljalo u vezi sa ovom nesrećom je zašto je „škoda“ prva uklonjena sa mesta nesreće. Kako se vidi u beleškama, to je urađeno po usmenom nalogu dežurnog tužioca Milice Jovović radi veštačenja.

U istoj izjavi u kojoj vozač priznaje da je udario u “opel”, navodi i da se sa njim neko vozio na zadnjem sedištu. Identitet osobe sa zadnjeg sedišta je sakriven, a sam Zoran Babić, kako su ranije tvrdili u Tužilaštvu, dao je izjavu da je u vreme nesreće spavao na zadnjem sedištu.

Ime se ne vidi ni u belešci iz Urgentnog centra u kojoj se takođe pominje osoba sa zadnjeg sedišta.

U Tužilaštvu su ranije rekli da je za volanom „škode“ bio D. S, ali u beleškama nisu dostpni čak ni inicijali. Babićev vozač osumnjičen je za nesreću u Doljevcu, a Osnovni sud ga je posle hapšenja pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke sa nadzornih kamera tek pošto bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača. Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić ga je nedavno kritikovao zbog letovanja na Brionima.

U nesreći kod Doljevca jedna žena je poginula, a pet osoba je povređeno, među kojima je bio i Babić.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...