PSG: Ko će snositi odgovornost za ono kroz šta su sinoć prolazili naši građani?

470

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da jaka kiša i grad koji su se u sredu desili nisu „nešto neuobičajeno“ za podneblje u kojem se Srbija nalazi, ali da su zbog „nemara, neznanja i nezainteresovanosti nadležnih organa da se bave svojim poslom, unaprede i održavaju saobraćajnu infrastrukturu“ doveli do „kataklizmičke situacije“ u celoj zemlji.

„Odbor za saobraćaj PSG više puta je preventivno ukazivao da je Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije potrebna rekonstrukcija, održavanje, a gde je potrebno i izgradnja odvodnih kanala prema pravilima struke, koji bi regulisali protok i akumulaciju vode na saobraćajnicama“, piše u saopštenju PSG.

PSG je naveo da održavanje odvodnih kanala nije sistemski rađeno niti jednom za vreme vlasti „aktuelne političke grupacije“, a da su jučerašnjem kolapsu u Beogradu doprinele „agresivno i bezumno raskopane ulice i promena nivelacije terena kakvu glavni grad ne pamti“.

„Postavlja se pitanje ko će snositi odgovornost i nadoknaditi štetu za više desetina sudara, pokvarenih motora, kašnjenja, straha, nervoze kroz šta su sinoć prolazili naši građani samo zato što su se našli na putu ‘kada nije trebalo'“, piše u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...