Roditelji zabrinuti: Deca čekala nekoliko sati pored auto-puta da po njih dođe ispravan autobus

84

Mališani od 3 do 5 godina iz niških vrtića koji su se vraćali sa izleta u Jagodini, morali su da čekaju par sati u kafani kraj auto-puta da iz Niša po njih dođe novi autobus, jer su se oni kojim su se vozili stali, pa vaspitačice nisu želele da se put njima nastavi, pišu Južne vesti.

Iako direktorka „Pčelice“ Svetlana Mitić kaže da su autobusi bili ispravni, i da su prep olaska tražili potvrdu da su autobusi bezbedni za prevoz dece.

„Mi smo od Policijske uprave tražili da pred put pregledaju i autobuse i vozača i oni su nam dali zeleno svetlo da mogu da krenu, da je sve u redu i sa autobusima i sa vozačem. Mi imamo to odobrenje i stvarno ni nama nije jasno zašto je autobus stao u povratku“, priča Mitićeva.

Mitićeva kaže i da se ovakve stvari dešavaju i da ne mogu uvek da se predvide, kao i da je autobus bio bezbedan da doveze odrasle u Niš, ali da zbog dece nisu hteli da rizikuju. Ističe i da su mališani zadovoljni izletom, kao i da nije bilo nezadovoljnih roditelja.

Međutim, bilo je zabrinutih roditelja, a jedan od njih izrazio je sumnju da su autobusi bili ispravni.

„To je rezultiralo situacijom da su naša deca, umesto u svojim kućama, bila u nekoj kafani pored puta kod Paraćina, čekajući da dođu ispravni autobusi! Dva autobusa puna dece su bila neispravna i nisu bila u mogućnosti da nastave put“, kaže zabrinuti otac.

Roditelji ističu da za to ne krive Predškolsku ustanovu „Pčelica“ ili vaspitačice, jer su se one potrudile da deca ne primete da nešto nije u redu. Kažu da su one i reagovale i tražile da mališani ne nastavljaju put autobusima koji su usput stali i tražile su da prevoznik pošalje nove.

Jučerašnji izlet do Jagodine i zoološkog vrta jedini je od svih koje su organizovali prethodnih dana, a koji je završen problemom sa autobusima.

Oko 3.200 mališana iz svih 26 niških vrtića je bilo na izletima prethodnih nedelju dana, kaže Mitićeva, a putovali su do Jagodine, Grze i Kopaonika.

Iskustvo vaspitačica je, kako kažu, da se deca najviše raduju poseti zoološkom vrtu, jer su mnogi prvi put izbliza mogli da vide životinje o kojima uče i koje gledaju u slikovnicama.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...