Čanak: Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo “bure baruta“

131

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas premijerku Anu Brnabić da smeni ministra za inovacije Nenada Popovića, zbog izjava koje, kažu u LSV, predstavljaju govor mržnje prema Crnoj Gori i zbog „pretnji i uvredljivih kvalifikacija na račun crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića“.

„Ratnohuškačke izjave Nenada Popovića veoma su loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu. Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo “bure baruta“, a Srbiju guraju u sukob sa prvim susedima“, ističe se u saopštenju za javnost koje je potpisao predsednik LSV Nenad Čanak.

Ta opoziciona stranka takođe je optužila Popovića da je neskriveni lobista ruskih interesa u Srbiji i upzorila premijerku da „nije mudro u sam vrh države stavljati one koji su spremni da intrerese našeg društva podrede tuđim interesima zbog svoje materijalne koristi“.

LSV podseća premijerku da dok ona izjavljuje u Velikoj Britaniji da EU nema alternative u politici Srbije, u Vladi je ministar Nenad Popović koji se protivi ulasku Srbije u EU i svojim ekstremističkim izjavama „podriva svaku evropsku politiku Vlade čiji je član“, zaključuje se u saopštenju.

Popović je pre dva dana povodom najavljenog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, rekao da je režim crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića neprijatelj Srbije i „zločinački“.

„On je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci i šiptarski nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima. To je zajednička šiptarsko-đukanovićevska akcija, koja je zločinačka prema srpskom narodu i državi“, rekao je tada Popović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...