Ðilas saopštio ko će voditi beogradski odbor Stranke slobode i pravde

630

BEOGRAD – Predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas najavio je večeras da će beogradsku organizaciju te stranke voditi predsednik opštine Stari Grad, Marko Bastać.

„Bastać je čovek koji je pokazao kako se zajedno sa sugrađanima bori za ključne vrednosti i ono zašto neko treba da se bavi poltikom a to je da uradi nešto da sugrađanima svakoga dana bude bolje“, rekao je Ðilas novinarima pred osnivanje incijativnog odbora S SP za Beograd.

Ðilas tvrdi da je upravo Bastaćeva broba, zajedno sa građanima Starog grada, dovela do toga da se „odustane od krajnje ludih projekata poput popuptnog popločavanja Trga Repbilike i utkidanja sabraoćaja“.

On je rekao da rekonstrukcije pojedinih ulica traju i 400 i više dana, poput Karađorđeve ili Trga Republike a da je Bulevar Kralja Aleksandra, dug više od tri kilometra, rekonsturisan u njegovo vreme, za 180 dana.

„Krećemo u beogradsku priču, priču S SP sa Markom na čelu. Verujem da ćemo u svim beogradskim opštinama imati ljude koji dele viziju grada u kome će sugrađanima svakim danom biti bolje, kao u vreme kada ste mogli da se pohvalite da radite u gradu i da vas sugrađani zbog toga jako cene“, rekao je Ðilas i dodao da je ta odgovrnost i na Bastaću u okviru S SP, ali i SZS jer je S SP deo te grupacije, koja će, veruje Ðilas, kada se steknu uslovi izaći na njih i pobediti.

Bastać je rekao da je osnovna potreba udruživanje, da je ovu vlast moguće pobediti borbom i aktivizmom,

Potrebo je, kazao je, pružiti otpor i otkrivati sve ono što oni loše rade i nuditi rešenja kako to bolje može da se uradi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici članica SzS.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...