Ovo treba da znate: Od danas velika promena na ulicama prestonice

438

Od danas će na beogradskim ulicama biti čak 310 vozila javnog gradskog prevoza manje, pošto na snagu stupa letnji red vožnje koji će trajati sve do 2. septembra i početka nove školske godine.

Beograđane će, u špicu, prevoziti 1.045 autobusa, tramvaja, trolejbusa i elektrobusa, za razliku od 1.355 koliko ih je bilo u prethodnih devet i po meseci.

Međutim, radnim danima van špiceva vozila će biti još manje – 876 (781 autobus, 24 trolejbusa, 67 tramvaja i četiri eletrobusa). Subotom će građane prevoziti 716 vozila (637 autobusa, 20 trolejbusa, 55 tramvaja i četiri eletrobusa), a nedeljom 662 (583 autobusa, 20 trolejbusa, 55 tramvaja i četiri elektrobusa)…

Dakle, Beograđani spremite se da narednih meseci nešto duže čekate vozila gradskog prevoza, bez obzira da li je reč o GSP “Beograd” ili privatnim prevoznicima. Međutim, neće sve linije pretrpeti iste promene, odnosno neće se na svima podjednako odraziti letnji red vožnje, pošto će na nekima biti otkazan tek poneki polazak, a na nekima i više desetina. Zavisno od projekcija i analiza Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda.

Da li će se ova tradicionalna letnja restrikcija u javnom gradskom prevozu i koliko odraziti na gužve u vozilima, tek ostaje da se vidi. Zavisno od toga koliki će broj Beograđana tokom naredna dva i po meseca krenuti na svoje zaslužene odmore van prestonice.

Zbog radova širom grada, Beograd će tokom letnjih meseci skoro potpuno biti bez trolejbusa. Naime, od sedam linija radiće samo jedna – 40 od Banjice do Zvezdare, a na njoj će biti angažovano 20 vozila.

Ako je za utehu Beograđanima, linije ka omiljenom gradskom letovalištu Adi Ciganliji biće uvedene i ove godine. Linija Ada 1 voziće od Trga republike do Ade Ciganlije i Vidikovca, a Ada 2 iz Zemuna do ovog kupališta. Do Ade će sa Konjarnika saobraćati linija Ada 3, iz Mirijeva Ada 4, a sa Bežanijske kose Ada 5.

Konačno, prema ranijim najavama gradskih čelnika, od 5. jula trebalo bi da bude uspostavljen tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi i to preko linija 11 i 13.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...