Vučić: Nama se žuri, jer ubrzano napredujemo, ali to ne znači da možete da ponižavate Srbiju

129

Odlaganje sastanka u Parizu nije poraz Nemačke i Francuske, već teška situacija za sve, jer Albanci znaju da Srbija sada živi svoje najbolje vreme i želi još više da napreduje, za šta je potrebna politička stabilnost i oni to žele da iskoriste, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Naš odgovor je – da, nama se žuri, jer ubrzano napredujemo, ali to ne znači da možete da ponižavate Srbiju i da nipodaštavate njene nacionalne interese”, poručio je predsednik iz Minska.

Vučić je rekao i da nije srećan što je Pariz odložen, za razliku od Ramuša Hradinaja, koji je, primećuje, očigledno želeo da na svaki način stavi do znanja Amerikancima da je on taj koji želi da SAD odlučuje o svemu, a ne Francuzi i Nemci.

“Srbija ima pravo na kovertirani potez”, naglasio je Vučić.

Upitan da li je odlaganje sastanka u Parizu signal da bi i SAD trebalo da se uključe u proces rešavanja pitanja KiM, što je stav i američkog profesora Edvarda Džozefa, Vučić je rekao da je Džozef ozbiljan čovek, koji nikad nije bio blizak našim stavovima, ali da je za Srbiju nemoguće da svi koji žele glavnu ulogu jesu budu oni koji su za nezavisnost Kosova.

Odlaganje Pariza, ističe, nije poraz Francuske i Nemačke, kao što, kaže, mnogi govore, već je to teška situacija za sve, za Srbiju.

Albanci su, kaže, osim što pričaju gluposti, dok Ramuš Haradinaj vodi hajku protiv Srba što, ističe Vučić, govori samo o njihovoj nervozi, svesni da Srbija danas živi svoje najbolje vreme, i da dolazi i mnogo bolje vreme.

Vučić objasnio zašto nije bio na otvaranju Evropskih igara: Žao mi je što sam razočarao beloruskog domaćina, ali nisam imao izbora

“Mi nismo imali period u istoriji ni sa većim platama, ni sa manjom nezaposlenošću, ni sa boljom perspektivom… “, primetio je predsednik.

Kako je istakao, Albanci znaju da nam se žuri u brži ekonomski razvoj, da nam se hita da Srbija bude što uspešnija, sa što više fabrika, za šta je potrebna stabilna politička situacija i kompromis,i to – pokušavaju da koriste.

“Naš odgovor je – da, nama se žuri, jer ubrzano napradujemo, ali to ne znači da možete da ponižavate Srbiju i da nipodaštavate njene nacionalne interse”, poručio je predsednik.

Kako je rekao, Albanci se nadaju čudima, a njih u politici nema.

Na Srbiji ostaje da se traži kompromisno rešenje, a što se tiče priznanja Kosova – čak i da dovedu svih 350 miliona Amerikanaca, to ne može da se reši na taj način, poručio je Vučić.

Smatra da i Amerikanci to znaju, te da i oni žele razgovor.

“Nadam se da ćemo u međuvremeno da izbegavamo tenzije”, podvukao je Vučić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...