Oluja nad Beogradom: Tramvaji stoje, autobusi menjaju trase (VIDEO)

1.743

Nakon što su obilni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom pogodili Čačak, Gornji Milanovac, Užice, Jagodinu i delove Vojvodine, nevreme se polako ali sigurno seli i u glavni grad. U gotovo svim delovima grada jaki pljuskovi, u pojedinim i grad.

Pljuskovi sa grmljavinom i gradom pogodili su i Dorćol, a meteorolozi javljaju da bi za kratko vreme moglo da padne i do 40 litara kiše.

Kako rkpiše Blic, na Čukaričkoj padini je potop zbog čega linije 55, 56 i 89 voze izmenjenom trasom. Tramvajski saobraćaj je, kako saznajemo, potpuno obustavljen.

„Sve tramvajske linije trenutno stoje zbog pljuska koji je zahvatio prestonicu – potvrđuju iz GSP-a.

Problem koji nastaje kada su padavine u gradu u pitanju, jeste taj što uslovi nisu idealni. Naime, beton ne može da primi toliku količinu vode, a kanalizacije su većinski zapušene, pa zato dolazi do „reka“ na ulicama .

Meteorolozi su takođe izdali upozorenje da potoji opasnost od „lokalnih izlivanja na bujičnim vodotocima“. U Beogradu se to može očekivati u opštinama Grocka, Barajevo, Obrenovac, Lazarevac…

Nevreme zahvatilo Kragujevac, ulice pod vodom, automobili plivaju gradom (VIDEO)

Nevreme zahvatilo sela u okolini Gornjeg Milanovca i Čačka, grad veličine jajeta se sručio na kuće i voćnjake (FOTO+VIDEO)

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...